Annonse

Gimenez øydela dagen for Egypts keeperhelt

Egypts keeper Mohamed El-Shenawi var lenge i det umoglege hjørnet, men midtstoppar José Gimenez gav til slutt Uruguay 1-0 og ein drøymestart på fotball-VM.

Dermed kunne spelarane frå Uruguay pusta letta ut og jubla for ein fortent siger i gruppe A.

Før kampen snakka dei fleste om Liverpools Mohamed Salah. I 0-0-kampen var det derimot ein annan Mohamed, keeper El-Shenawi, som var den store spelaren til Egypt.

Mens Salah blei sitjande på benken i samfulle 90 minutt, stal namnebror El-Shenawi showet og leverte den eine praktredninga etter den andre. Først i nest siste speleminutt måtte han gje tapt.

Då steig Atlético Madrid-spelar José Gimenez til vêrs på eit hjørnespark og stanga kontant inn leiarmålet. Ved det tilfellet var keeperprofilen sjanselaus.

Suárez-sløseri

Egypt hadde ballen mykje i starten av kampen, men Uruguay kom til dei klart største målsjansane. Ikkje overraskande var det superskissene Luis Suárez og Edinson Cavani som stod for avslutningane.

Først skaut Suárez utanfor frå god posisjon, før Cavani trefte svært godt på volley frå distanse. Ballen trefte eit egyptisk hovud som hindra eit mogleg baklengsmål.

Drygt midtvegs i omgangen fekk Suárez stå åleine på bakarste stolpe etter eit hjørnespark. Avslutninga i nettveggen var uvanleg svak frå Barcelona-stjerna.

Egypt skapte svært lite før pause.

Redning på redning

Andre omgang begynte som den første slutta med Uruguay som det sjanseskapande laget. Omgangen var mindre enn to minutt gammal då Suárez igjen fekk sjansen til å senda søramerikanarane først.

Barcelona-spissen blei spelt heilt åleine med Egypts keeper Mohamed El-Shenawi, som varta opp med ein strålande beinparade og avverja avsluttinga som følgde.

Det var så definitivt ikkje dagen til Suárez i Jekaterinburg. 17 minutt før full tid kom han igjen åleine med El-Shenawi etter eit nytt godt gjennomspel frå Cavani, men igjen blei det bom. Den gode keeperen til Egypt nekta å la seg overlista.

El-Shenawi heldt fram praktkampen sin med ei fantastisk redning då Cavani fekk kjempetreff med mindre enn ti minutt att å spela, og rett etterpå trefte eit frispark frå same Cavani stolpen.

Då lukta det mållaus kamp, men på tampen fall avgjerda.