ANNONSE
Annonse
Annonse
Volda Filmteater opnar dørene igjen

Publisert:

Volda Filmteater er endeleg klar for å vise film etter fleire månadar stengt, på grunn av renovasjon av Samfunnshuset. Dei første to opningsvekene er spekka med filmar frå sommar og haust.

 
Til Høstutstillingen for fjerde gong

Publisert:

Astrid Runde Saxegaard tek i år del i Statens Kunstutstilling Høstutstillingen med installasjonen DemonStration.

 
Godt eller dårleg bilde?

Publisert:

- «Gode og dårlege bilde» er tema på bildeseminar på Kunsthuset i Ørsta i dag, seier Tove Stavem Reite

 
Ungdomsbedrift satsar på språkkafé

Publisert:

Ei gruppe frå 2.-klasse sal og service ved Volda vidaregåande skule held no på med å lage ungdomsbedrift. Dei har valt å lage noko dei kallar for språkkafé.

 
Yngvil og Ingeborg satsar i Ålesund

Publisert:

Fredag 29. september ser eit heilt nytt butikk-konsept dagens lys i Ålesund. Fem handverkarar og kunstnarar har gått saman om å danne butikken KRAFT.

 
Vil sette opp tavle med historiske bilete

Publisert:

Hornindal historielag har teke initiativ overfor kommunen om å få setje opp ei tavle med historiske bilete i Grodås sentrum. Dei ønskjer å vise fram historia for fleire generasjonar no når kommunen snart går inn i historiebøkene sjølv.

 
Marit Eikemo er festspeldiktar i 2018

Publisert:

Marit Eikemo skal vere festspeldiktar under Dei nynorske festspela 7.–10. juni i Volda og Ørsta. – Eg er glad og entusiastisk over oppdraget! Eg hamnar med dette i eit strålande selskap av nynorskforfattarar som har hatt den rolla før meg, seier Eikemo.

 
– Ein stor personleg siger

Publisert:

Kvart år under Sunnmøre kammermusikkfestival har unge musikarar under 20 år moglegheit til å konkurrere om eit talentstipend som Sparebank 1 Søre Sunnmøre deler ut. Stipendet er på 25.000 kroner, og årets vinnar vart Sander Elias Andersen (16) frå Volda.

 
Opnar snart dørene igjen

Publisert:

I mai starta restaureringa av Volda samfunnshus, og Volda filmteater vart midlertidig stengt. No nærmar det seg endeleg opning av dørene igjen, og normal drift av kinoen.

 
Kulturprisen 2017 til Volda og Ørsta Ballettskule

Publisert:

Volda og Ørsta Ballettskule er vinnar av Kulturprisen 2017 i Volda kommune. – Prisvinnaren er ein solid og viktig kulturinstitusjon i Volda og Ørsta, seier juryen om Ballettskulen.

 
Startar Sunnmøre kammermusikkfestival med draumekonsert

Publisert:

Søndag 3. september er det klart for draumekonsert og første dag av Sunnmøre kammermusikkfestival. Dette er andre året på rad at det er draumekonsert i Volda.

 
Internasjonale musikarar og Sunnmøre kammermusikk-festival

Publisert:

Søndag 3. september tek Sunnmøre kammermusikkfestival til, og årets kunstnarlege ansvarlege under festivalen er Annar Follesø og Wolfgang Plagge.

 
Humor i havgapet

Publisert:

Kong Arthur-spelet vert rulla i gong for 13. gong, får publikum meir av alt som er med på å lage god underhaldning.

 
Tettpakka program for Naturfestivalen

Publisert:

I helga kan du oppleve både kulturelle og meir sportslege aktivitetar under Naturfestivalen.

 
Olsokfeiring med kulturminnetur

Publisert:

Kommande laurdag er det alt olsok, og dette markerer Ungdomslaget på Bjørke med kulturminnetur rundt Bjørke i samarbeid med Naturfestivalen, og olsokfeiring med graut og bål på Haukly.

 
Byggjer verda sitt største vikingskip

Publisert:

Den tradisjonsrike båtbyggjarkulturen i Bjørkedalen står i sentrum for den unike satsinga med å etablere viten- og opplæringssenteret Sagastad på Nordfjordeid.

 
Siste sjanse til å reise med Lurivar til Ordpolen

Publisert:

Kvar dag frå måndag 24. til fredag 28. juli kan borna vere med på vandreteater med tunkatten Lurivar i Aasen-tunet. Denne gongen er han på sporet av vegen til Ordpolen, sjølvaste draumereisemålet til Lurivar!

 
Minikonsert med VG-lista i Furene

Publisert:

Fint vêr og lokal og nasjonal musikk førte til feststemning under minikonserten i Furene tysdag ettermiddag.

 
Med Embla på Bjørkedalsvatnet

Publisert:

Embla-kvinnene ror stadig i vikingskipet sitt på Bjørkedalsvatnet, og no inviterer dei fleire til å vere med. Visjonen er den same som då Embla starta for 23 år sidan, nemleg «å ta eit åretak for fred».

 
Livleg og triveleg i Garvarbuda

Publisert:

Mange nytta høvet til å nyte stemninga i den gamle Garvarbuda ved Rotsetfjøra under open dag på søndag.

 
Avdeling Fjordglytt på hurtigrutetur

Publisert:

Den 29. juni tok bebuarane ved Fjordglytt omsorgsbustader ut på tur, for å reise med hurtigruta, tur-retur Ålesund-Geiranger.

 
Amfi med friske midlar til lagslivet

Publisert:

Kvar månad konkurrerer lag og organisasjonar i ulike bygdelag om 10.000 kroner frå Amfi Ørsta. Torsdag fekk 30.000 kroner nye eigarar.

 
Klare for dei Nynorske Festspela

Publisert:

I morgon er den offisielle opninga av dei Nynorske Festspela. - Alt ligg til rette for ein vellykka festival, fortel dagleg leiar Gaute Øvereng.

 
Målblome til Raaberg

Publisert:

Kai Raaberg får målblome frå Volda mållag for arbeidet han gjer med å omsetje kinoomtalane i Møre til nynorsk.

 
Jonsok i Ulvestadbygda

Publisert:

Slik som jonsokvêret vart, var det lunt og godt inne på Sætre bedehus. Styret i huset serverte rjomegraut, og mange møtte fram for årets jonsokgraut og kaffi og kaker.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse