ANNONSE
Annonse
Annonse
Vil flytte ambulansestasjonen frå Volda sjukehus

Publisert:

Volda, Ørsta og Herøy kommunar var nyleg i møte med Helse Møre og Romsdal. Då vart det klart at ambulansestasjonen må flytte frå sjukehuset i Volda.

 
Ørsta diskuterte Bjørxit med departementet

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2018 kl 13:58

Representantar frå Ørsta kommune møtte Kommunal- og moderniseringsdepartementet i von om å overtale dei til å avstå frå ei grensejustering på Bjørke.

 
Fire tilbod på utbetring av Rotsethorntunnelen

Publisert:

Statens vegvesen skal gjere utbetringar i Rotsethorntunnelen, og har motteke fire tilbod på arbeidet.

 
Møtte kommunaldepartementet om Bjørke

Publisert: - Oppdatert: 16.05.2018 kl 09:09

Representantar frå gruppa «dei unge vaksne på Bjørke» har vore i møte med kommunal- og moderniseringsdepartementet for å leggje fram sine argument om kvifor Bjørke og Viddal skal høyre til Nye Volda kommune i framtida.

 
Endeleg 16.mai-kamp mellom Volda og Ørsta

Publisert:

For nokre har det gått for lang tid. I år møtest Volda og Ørsta igjen til rivaloppgjer i lokalfotballen 16. mai. Begge lags trenarar har tru på siger.

 
– Det største som har skjedd dei siste 40 åra

Publisert: - Oppdatert: 14.05.2018 kl 10:50

Gina frå Ørsta og Lill og Anita frå Dalsfjorden ser på Bygdepride som ei stor og viktig hending som har fått andre til å stå fram som den dei er.

 
Ørsting som konge i Herøy

Publisert: - Oppdatert: 14.05.2018 kl 15:00

Eirik Risholm Velle får på seg kongekappa i årets «Kongens Ring». – Ein perfekt sommarjobb, seier ørstingen.

 
Ein grøn korridor gjennom Volda

Publisert:

No kan du gå heilt frå Årneset til Volda sentrum i idylliske og naturskjønne omgjevnadar. Tysdag er det klart for opning av den nye gangvegen i Elvadalen.

 
Samla 1.000 menneske

Publisert:

I eit fantastisk vêr var skulane i Volda og Ørsta samla til Tine-stafett tysdag. Staden var Ørsta stadion. Det vrimla av glade og spente born og ungdom. Mykje publikum var der også.

 
Ber om handlingsplan mot plastforsøpling

Publisert:

Volda SV varslar at dei vil leggje fram ein interpellasjon i komande kommunestyremøte. Partiet vil at kommunen skal lage ein handlingsplan mot plastforsøpling. – Med alt det fokus som er på plast i desse tider, meiner vi det er rett tidspunkt å vise at Volda kommune også tek ansvar.

 
Ørsta kjenner seg «tvinga» til kommunesamanslåing

Publisert: - Oppdatert: 13.05.2018 kl 08:53

Ørsta kommune er sterkt usamde med fylkesmannen om grensejustering for Bjørke, og har hyra inn advokathjelp. – Dette er ei sak med store konsekvensar, og kan vere negativt for samarbeidet mellom Volda og Ørsta langt inn i framtida, seier ordførar i Ørsta, Stein Aam.

 
Mann med kniv i Ørsta

Publisert:

Ein mann som hadde kniv vart tatt av politiet natt til søndag.

 
Søkjer om å byggje flytebryggje på Årsetøya

Publisert:

Ein grunneigar på Årsetøya i Austefjorden søkjer Volda kommune om dispensasjon til å byggje ei flytebryggje. Målsetjinga er å sikre enklare og sikrare tilkomst til øya.

 
Inviterer til parkeringssamarbeid

Publisert:

Høgskulen i Volda kan miste parkeringsareal når det kjem nytt Mediebygg på campus, og kommunen har kome med ønskje om å drøfte eit parkeringssamarbeid.

 
Ja til veg - nei til tvangskrav

Publisert:

Trass sterke innvendingar frå fylkesmannen, vedtok samfunnsutvalet å ettergi tvangskravet. Dei gav også dispensasjon til den omstridde vegen som Turid Rønning på Trandal fekk bygd opp etter orkanskadar i 2011.

 
Fantastisk mange i prideparade

Publisert: - Oppdatert: 11.05.2018 kl 22:10

Folk strøymer til frå alle kantar for å gå i prideparaden gjennom Volda sentrum.

 
Volda klar for Pride

Publisert:

Det var mykje folk i gatene god stemning i Volda fredag før Pride-paraden braka laus. Mange hadde teke turen for å delta i Noregs aller fyrste Bygdepride.

 
Andrea Følsvik fekk draumestipend

Publisert:

– Eg vart overraska, eg hadde nesten gløymt at eg hadde søkt. Eg er veldig glad, dette er stas, sa Andrea Følsvik då ho tok i mot «Drømmestipendet» som Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping deler ut. Ho hadde saman med kulturskulerektoren søkt om stipendet for visuell kunst.

 
Pride – i kjærleikens namn

Publisert:

Å skape eit samfunn der ein kvar kan elske kven han eller ho vil, er ikkje noko som er reservert store byar. Det er vårt felles ansvar. Og i dag går vi for å vise at fridommen til å vere og elske kven vi vil, alltid vil vinne over kreftene som hevdar noko anna.

 
Leiargruppa for Nye Volda

Publisert:

Leiargruppa for Nye Volda kommune er klar, og gruppa har hatt sitt første møte.

 
Krev døgnbemanning i ROP-bustadane

Publisert:

Volda KrF kjem til å fremje sak knytt til døgnbemanning i ROP-bustadane på Rotset under budsjettkorrigeringa i juni.

 
Vurderer ny skule på Mork

Publisert:

Kommunestyret er samde om å be rådmannen sjå på moglegheitene for ny skule på Mork i det komande budsjett- og økonomiplanarbeidet.

 
Vil jobbe for ladestasjon i sentrum

Publisert:

Volda kommune skal vere pådrivar for at det kjem ein hurtigladestasjon for el-bilar i sentrum. Det er klart etter at eit samla kommunestyre har gitt si støtte til ein interpellasjon frå Senterpartiet, SV og Miljøpartiet Dei Grøne.

 
Vil gjere ny vurdering av styrehonorar

Publisert:

Generalforsamlinga i Tussa Kraft AS ynskjer ei harmonisering av styrehonorara mot verksemder det er naturleg at Tussa vert målt mot.

 
Bygdepride i rute

Publisert:

Torsdag kveld er opninga av den aller fyrste Bygdepride i Ørsta og Volda. I løpet av dei neste tre dagane blir det både parade, konsert og andre festlegheiter i bygda.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse