ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

søndag 17. desember 2017

– Ein livsinnsats som kan stå som døme for andre

Publisert:

Eilert Bø har hatt ei mengd roller gjennom livet. Han har vore lektor, rektor, lokal- og regionalpolitikar, ordførar og søndagsskulelærar. - I over 45 år har han vore aktiv i det lokale åndslivet, og her er han framleis aktiv, sa ordførar Jørgen Amdam då han overrekte Kongens Fortenestemedalje.

 
Julegran og julesongar

Publisert:

1. søndag i advent var det tid for årets julegrantenning i Volda sentrum, og mange hadde møtt opp for å sjå tenninga, støtte Frelsesarmeen sitt arbeid og gå rundt juletreet i takt med julesongar frå Volda skulekorps.

 
Utstillingsopninga på Kårstad-bygget

Publisert:

Fredag 24. november hadde klasse 4a og 4b ved Øyra skule utstillingsopning ved Høgskulen i Volda i den nye delen av Kårstad bygget.

 
– Gje av di tid og gled eit eldre menneske

Publisert:

Hunden Mira er den einaste faste besøkshunden ved Volda omsorgssenter. No håpar frivilligkoordinatorane ved senteret at fleire vil melde seg med besøkshund, eller med noko heilt anna. – Det er aukande behov for frivillige som vil gje av si tid og besøkje dei eldre.

 
15 nye barnefamiliar har kome til Austefjord

Publisert:

Dei siste seks åra har det kome 30 nye husstandar til Austefjord, av desse er 15 barnefamiliar. Området har mykje å by på både når det gjeld fritidstilbod, vakker natur og inkluderande folk.

 
Frå storbyen Bangalore til vesle Volda

Publisert:

Kishore hadde aldri sett føre seg eit liv utanfor India, men no bur han i ei hytte på fjellet ovanfor Rotevatnet, lærer seg norsk, studerer mastergrad og er yogainstruktør både i Volda og Ørsta. Alt dette samstundes som han jobbar med ein spennande forskingsrapport.

 
- Det er skremmande når vi ser kva omfang sakene har

Publisert:

Politiyrket var ikkje ein draumejobb då ho var lita, men i dag er Janne Ringset Heltne frå Hovdebygda, sterkt involvert i operasjon «Dark Room», og no kan ikkje ho tenkje seg å byte jobb med nokon.

 
Vassendgutane og Farmen-Kristian til God kveld Norge

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2017 kl 11:30

Farmen-Kristian er kanskje Vassendgutane sin største fan. Nyleg fekk han treffe og syngje med bandet under ein konsert i Bergen, og på laurdag vert reportasjen vist på God kveld Norge.

 
– Vi må ha svele!

Publisert: - Oppdatert: 07.11.2017 kl 08:40

Det var mykje latter og moro då fire musikkstudentar overraska med song, musikk og utdeling av sveler på ferja. Fredag tok studentane eksamen midt i rushtida, med ferjepassasjerane som publikum.

 
Evig optimist

Publisert:

Gunnar Strøm (SV) har arbeidd i mange år for at Volda skal få kulturhus, og seier InnOvata er det største politiske nederlaget han har opplevd. No går enno eit kulturhus-prosjekt over ende, men Gunnar gir seg ikkje av den grunn.

 
I Fridtjof Nansen sine skispor

Publisert:

Therese Moe Øye, Linda Eirin Eiken og Miranda Tryggeset gjekk Grønland på tvers utan guide, under svært utfordrande vêrforhold. – Vi fekk høyre at det var det verste vêret som har vore på frykteleg lenge medan nokon har kryssa.

 
– Den beste trampolinen i Volda

Publisert:

Elevane ved Folkestad skule har lenge ønska seg ei trampoline, og no er den endeleg på plass.

 
– No kan eg gjere det eg vil, når eg vil!

Publisert:

Gunnar Strøm har alltid vore ein engasjert mann, både som lokalpolitikar, samleentusiast og grunnleggjar av den første nordiske animasjonsutdanninga. No er han nett blitt pensjonist, men han er ikkje klar for å finne kvilestolen heilt enno.

 
Har fått sitt første internasjonale oppdrag

Publisert:

For fire år sidan sette dei målet. Dei skulle ut i verda for å dømme innebandy. No er jobben her. 3.–5. november skal Tomas og Daniel dømme seks nasjonars turnering for damer i Nitra i Slovakia.

 
Vil starte kodeklubb i Volda

Publisert:

Verda over satsar land på å innføre programmering som ein del av det borna skal lære i skulen. No er ny kodeklubb i Volda under planlegging med mål om å få born og unge engasjert og interessert i teknologi.

 
Bunadsdama på Viddal

Publisert:

Jorunn Viddal har brodert 380 bunadsskjorter og 484 bunader. Den snart 80 år gamle dama er kjend som ein flink og rask handverkar.

 
- Eg har sommarfuglar i magen med ekstra vengeslag

Publisert:

I kveld er det igjen klart for TV-programmet, «Skal vi danse» der den kjende bloggaren Marna Haugen frå Ørsta er med. Mor, Tove Stavem Reite er kjempe nervøs. – Det er slik ei kvalmande kjensle, men spennande glede å følgje med!

 
Odelsgut Marius Duestøl imponerte med heimesydd kjole på speeddate

Publisert:

I årets sesong av «Jakten på kjærligheten» skal Vanylvingen Marius Duestøl (25), som både jobbar og studera i Volda, vere med som friar.

 
Ein annleis kvardag

Publisert:

Det førre skuleåret var Vilde Driveklepp (18) på utveksling i South Carolina i USA. – Det var som å reise attende til 1960-talet, seier voldingen, som lærte mykje av opphaldet.

 
Randi i Innersvingen treng arvtakar

Publisert:

Randi Barstad har drive kvinne-treningssenteret Innersvingen i 8 år. Til jul gir ho seg. No håper brukarane at nokon vil ta over jobben.

 
Laga i Volda

Publisert:

Det er rart, når eg er ute og reiser eller les aviser frå andre landsdelar, merkar eg at det er særleg kjekt når Volda vert nemnt.

 
– Eg har inga oppskrift på korleis nå 100 år

Publisert:

Det er ikkje alle som får oppleve å bli 100 år, men det fekk Haldis Bjørneset. For ho vart heile 100 år i går.

 
– Eg hadde ingen livsgnist lenger

Publisert:

Ho har nok fått namnet sitt etter utstrålinga og energinivået. For Sol Renathe strålar i kapp med sola. Men det er ikkje lenge sidan livet hennar var i ein mørk og dyster dal.

 
700.000 edamerostar klare til jul

Publisert:

Medan vi andre er midt i avsluttinga av sommarferien er Tine Meieriet i Ørsta ferdig med juleosten Edamer. No ligg det om lag 700.000 ostar og godgjer seg til jul.

 
Rotlaus artiststjerne

Publisert:

Bjørn Marius Øyehaug har for tida stor suksess som frontfigur, vokalist og gitarist i det lokale bandet Rotlaus. No er han midt i ein hektisk turneperiode.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse