ANNONSE
Annonse
Annonse
Vil fremme Guds ord og verdiar

Publisert:

Som ei motstemme til Pride-feiringa i mai, fekk Hans Reite og andre eit kall om å arrangere Jesus-marsj for å fremme Guds ord.

 
4. generasjon skohandlar satsar i Volda

Publisert:

Karsten Longvastøl Olsen har teke over som dagleg leiar for SkOlsen, etter mange år i skobransjen på Austlandet. Han ser positivt på framtida som butikkdrivar og meiner Volda sentrum har eit stort potensial.

 
Store planar for Volda Dirtpark

Publisert:

Det er stor sykkelinteresse i Volda, og initiativtakarar ynskjer no å lage ein gjennomført dirtbike-park med kuler og hopp i ulike størrelsar. Men for å realisere planane, har dei behov for fleire sponsorar.

 
No kan du observere sola ved Kometland

Publisert:

Velvillig støtte frå Voldasamfunnet har bidrege til at Kometland har fått eit nytt solteleskop. - Det vert spennande tider i vente når vi no kan opne for heilårsdrift ved Kometland, seier Knut B. Aarseth.

 
Vårkonsert med gitarsolist Pål Aam

Publisert:

På årets vårkonsert med Høgskuleorkesteret i Volda skal Pål Andreas Folldal Aam vere solist på gitar. Han er frå Åmdalen og studerer for tida ved Noregs musikkhøgskole.

 
Alle var med i dansen

Publisert:

Det var ingen som sat på sidelinja då alle klassene ved Volda ungdomsskule deltok under årets MGP. Det var mange strålande ungdommar å sjå. Dei som fekk flest poeng for innsatsen var «Verda rundt» med 10a.

 
Eit stort hjarte for Mork

Publisert:

Ein gong i månaden samlast foreininga for slagramma på Mork rehabiliteringssenter. – Vi som er her, har eit stort hjarte for Mork. Fleire kom hit på båre frå sjukehuset, men gjekk herifrå på eigne bein, seier foreiningsleiar John Hide.

 
Imponerte på drillmeisterskap

Publisert:

Voldajentene Louise Bjørdal og Julijane Vasbotn Remmereit deltok på Midtnorsk meisterskap i drill og imponerte med strålande resultat.

 
– Ei fantastisk oppleving

Publisert: - Oppdatert: 09.03.2018 kl 22:36

– Om eg hadde hatt moglegheit hadde eg reist bort att til Arizona i morgon den dag, seier Madsi Vinjevoll entusiastisk.

 
Spelar fugleskremsel i Trollmannen frå Oz

Publisert:

Eirik Risholm Velle (30) frå Ørsta, vart ferdigutdanna skodespelar i 2013. No reiser han rundt på turne i Noreg med Riksteateret sin musikal Trollmannen frå Oz, der han spelar fugleskremsel.

 
Heilstøypt og sterk musikal

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2018 kl 10:53

For 22. gong kunne to linjer ved Volda vidaregåande skule presentere ein profesjonell musikal. Denne gongen var det den nyskrivne «Cry Wolf». Tekstene og melodiane til gruppa A-ha viste seg å vere ypparlege til å lage ein spennande, lidenskapeleg og sterk musikal av. Alle som medverka ytte maks og l...

 
Minnes kjær kollega

Publisert:

Under opninga av Internasjonal dag, nytta prorektor Jens Standal Groven og dei tilsette ved Høgskulen i Volda høvet til å minnast ein kjær kollega. Alle hadde på seg noko lilla til minne om «den fargerike dama», Cecilie Wilhelmsen.

 
Populære strikketrendar i Volda

Publisert:

Etter at Skappelgenser-bølgja slo innover landet i 2011, har strikkeinteressa også i Volda halde seg høg. No er det islandske mønster, Ganni-inspirerte genserar og gamle travarar som Marius og Nancy som er ekstra «hot» i Sunnmørsbygda.

 
Elias og fem jentenamn på topp på Søre Sunnmøre

Publisert:

Namnestatistikken for dei mest populære namna i 2017 er klar. Statistisk sentralbyrå kan avsløre at det er namna Sofie og Jakob som toppar listene i Noreg i 2017. På Søre Sunnmøre er det litt annleis.

 
Vil skape eit levande og samlande musikkmiljø

Publisert:

Kvar tysdag fram mot Ungdommens kulturmønstring (UKM) er det bandcamp på Kaihuset. Eit godt tiltak for å styrke bandmiljøet i området, samt å motivere til auka deltaking i UKM.

 
Bilturar langs Austefjorden vart til dataspel

Publisert:

Gjennom oppveksten vart det mange bilturar til hytta i Austefjorden for Gaute Heggen. Med minne om fare for ras, bratte skrentar og tronge vegar har han no putta alt inn i eit dataspel, der ein kan køyre om kapp rundt fjorden. For å få det ekstra spanande kan ein skyte med våpen for å ta knekk på mo...

 
Møre ønskjer alle God Jul

Publisert: - Oppdatert: 24.12.2017 kl 14:01

Tanken på dei ein er glad i

 
– Ein hyllest til dei som har det vanskeleg i jula

Publisert:

Du kjenner dei kanskje frå voldabandet «My Descending Ark». No har Martin Sørvold og John Arve Ottersen gått saman med tre andre for å lage «Vestavind». Gjennom musikken ønsker dei å setje det tunge, vanskelege og mørke i livet, fram i lyset.

 
– Ein livsinnsats som kan stå som døme for andre

Publisert: - Oppdatert: 04.01.2018 kl 09:41

Eilert Bø har hatt ei mengd roller gjennom livet. Han har vore lektor, rektor, lokal- og regionalpolitikar, ordførar og søndagsskulelærar. - I over 45 år har han vore aktiv i det lokale åndslivet, og her er han framleis aktiv, sa ordførar Jørgen Amdam då han overrekte Kongens Fortenestemedalje.

 
– Ein flott tradisjon

Publisert:

Medan dei fleste nøyer seg med å bake peparkaker og julemannar, kan Mari Lystad by gjestane sine på eit stort utval av heimebaka julekaker.

 
Julegran og julesongar

Publisert:

1. søndag i advent var det tid for årets julegrantenning i Volda sentrum, og mange hadde møtt opp for å sjå tenninga, støtte Frelsesarmeen sitt arbeid og gå rundt juletreet i takt med julesongar frå Volda skulekorps.

 
Utstillingsopninga på Kårstad-bygget

Publisert:

Fredag 24. november hadde klasse 4a og 4b ved Øyra skule utstillingsopning ved Høgskulen i Volda i den nye delen av Kårstad bygget.

 
– Gje av di tid og gled eit eldre menneske

Publisert:

Hunden Mira er den einaste faste besøkshunden ved Volda omsorgssenter. No håpar frivilligkoordinatorane ved senteret at fleire vil melde seg med besøkshund, eller med noko heilt anna. – Det er aukande behov for frivillige som vil gje av si tid og besøkje dei eldre.

 
15 nye barnefamiliar har kome til Austefjord

Publisert:

Dei siste seks åra har det kome 30 nye husstandar til Austefjord, av desse er 15 barnefamiliar. Området har mykje å by på både når det gjeld fritidstilbod, vakker natur og inkluderande folk.

 
Frå storbyen Bangalore til vesle Volda

Publisert:

Kishore hadde aldri sett føre seg eit liv utanfor India, men no bur han i ei hytte på fjellet ovanfor Rotevatnet, lærer seg norsk, studerer mastergrad og er yogainstruktør både i Volda og Ørsta. Alt dette samstundes som han jobbar med ein spennande forskingsrapport.

 
ANNONSE
Annonse