ANNONSE
Annonse
Annonse

torsdag 22. februar 2018

ANNONSE
Minnes kjær kollega

Publisert:

Under opninga av Internasjonal dag, nytta prorektor Jens Standal Groven og dei tilsette ved Høgskulen i Volda høvet til å minnast ein kjær kollega. Alle hadde på seg noko lilla til minne om «den fargerike dama», Cecilie Wilhelmsen.

 
Populære strikketrendar i Volda

Publisert:

Etter at Skappelgenser-bølgja slo innover landet i 2011, har strikkeinteressa også i Volda halde seg høg. No er det islandske mønster, Ganni-inspirerte genserar og gamle travarar som Marius og Nancy som er ekstra «hot» i Sunnmørsbygda.

 
Elias og fem jentenamn på topp på Søre Sunnmøre

Publisert:

Namnestatistikken for dei mest populære namna i 2017 er klar. Statistisk sentralbyrå kan avsløre at det er namna Sofie og Jakob som toppar listene i Noreg i 2017. På Søre Sunnmøre er det litt annleis.

 
Vil skape eit levande og samlande musikkmiljø

Publisert:

Kvar tysdag fram mot Ungdommens kulturmønstring (UKM) er det bandcamp på Kaihuset. Eit godt tiltak for å styrke bandmiljøet i området, samt å motivere til auka deltaking i UKM.

 
Bilturar langs Austefjorden vart til dataspel

Publisert:

Gjennom oppveksten vart det mange bilturar til hytta i Austefjorden for Gaute Heggen. Med minne om fare for ras, bratte skrentar og tronge vegar har han no putta alt inn i eit dataspel, der ein kan køyre om kapp rundt fjorden. For å få det ekstra spanande kan ein skyte med våpen for å ta knekk på mo...

 
Møre ønskjer alle God Jul

Publisert: - Oppdatert: 24.12.2017 kl 14:01

Tanken på dei ein er glad i

 
– Ein hyllest til dei som har det vanskeleg i jula

Publisert:

Du kjenner dei kanskje frå voldabandet «My Descending Ark». No har Martin Sørvold og John Arve Ottersen gått saman med tre andre for å lage «Vestavind». Gjennom musikken ønsker dei å setje det tunge, vanskelege og mørke i livet, fram i lyset.

 
– Ein livsinnsats som kan stå som døme for andre

Publisert: - Oppdatert: 04.01.2018 kl 09:41

Eilert Bø har hatt ei mengd roller gjennom livet. Han har vore lektor, rektor, lokal- og regionalpolitikar, ordførar og søndagsskulelærar. - I over 45 år har han vore aktiv i det lokale åndslivet, og her er han framleis aktiv, sa ordførar Jørgen Amdam då han overrekte Kongens Fortenestemedalje.

 
– Ein flott tradisjon

Publisert:

Medan dei fleste nøyer seg med å bake peparkaker og julemannar, kan Mari Lystad by gjestane sine på eit stort utval av heimebaka julekaker.

 
Julegran og julesongar

Publisert:

1. søndag i advent var det tid for årets julegrantenning i Volda sentrum, og mange hadde møtt opp for å sjå tenninga, støtte Frelsesarmeen sitt arbeid og gå rundt juletreet i takt med julesongar frå Volda skulekorps.

 
Utstillingsopninga på Kårstad-bygget

Publisert:

Fredag 24. november hadde klasse 4a og 4b ved Øyra skule utstillingsopning ved Høgskulen i Volda i den nye delen av Kårstad bygget.

 
– Gje av di tid og gled eit eldre menneske

Publisert:

Hunden Mira er den einaste faste besøkshunden ved Volda omsorgssenter. No håpar frivilligkoordinatorane ved senteret at fleire vil melde seg med besøkshund, eller med noko heilt anna. – Det er aukande behov for frivillige som vil gje av si tid og besøkje dei eldre.

 
15 nye barnefamiliar har kome til Austefjord

Publisert:

Dei siste seks åra har det kome 30 nye husstandar til Austefjord, av desse er 15 barnefamiliar. Området har mykje å by på både når det gjeld fritidstilbod, vakker natur og inkluderande folk.

 
Frå storbyen Bangalore til vesle Volda

Publisert:

Kishore hadde aldri sett føre seg eit liv utanfor India, men no bur han i ei hytte på fjellet ovanfor Rotevatnet, lærer seg norsk, studerer mastergrad og er yogainstruktør både i Volda og Ørsta. Alt dette samstundes som han jobbar med ein spennande forskingsrapport.

 
- Det er skremmande når vi ser kva omfang sakene har

Publisert:

Politiyrket var ikkje ein draumejobb då ho var lita, men i dag er Janne Ringset Heltne frå Hovdebygda, sterkt involvert i operasjon «Dark Room», og no kan ikkje ho tenkje seg å byte jobb med nokon.

 
Vassendgutane og Farmen-Kristian til God kveld Norge

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2017 kl 11:30

Farmen-Kristian er kanskje Vassendgutane sin største fan. Nyleg fekk han treffe og syngje med bandet under ein konsert i Bergen, og på laurdag vert reportasjen vist på God kveld Norge.

 
– Vi må ha svele!

Publisert: - Oppdatert: 07.11.2017 kl 08:40

Det var mykje latter og moro då fire musikkstudentar overraska med song, musikk og utdeling av sveler på ferja. Fredag tok studentane eksamen midt i rushtida, med ferjepassasjerane som publikum.

 
Evig optimist

Publisert:

Gunnar Strøm (SV) har arbeidd i mange år for at Volda skal få kulturhus, og seier InnOvata er det største politiske nederlaget han har opplevd. No går enno eit kulturhus-prosjekt over ende, men Gunnar gir seg ikkje av den grunn.

 
I Fridtjof Nansen sine skispor

Publisert:

Therese Moe Øye, Linda Eirin Eiken og Miranda Tryggeset gjekk Grønland på tvers utan guide, under svært utfordrande vêrforhold. – Vi fekk høyre at det var det verste vêret som har vore på frykteleg lenge medan nokon har kryssa.

 
– Den beste trampolinen i Volda

Publisert:

Elevane ved Folkestad skule har lenge ønska seg ei trampoline, og no er den endeleg på plass.

 
– No kan eg gjere det eg vil, når eg vil!

Publisert:

Gunnar Strøm har alltid vore ein engasjert mann, både som lokalpolitikar, samleentusiast og grunnleggjar av den første nordiske animasjonsutdanninga. No er han nett blitt pensjonist, men han er ikkje klar for å finne kvilestolen heilt enno.

 
Har fått sitt første internasjonale oppdrag

Publisert:

For fire år sidan sette dei målet. Dei skulle ut i verda for å dømme innebandy. No er jobben her. 3.–5. november skal Tomas og Daniel dømme seks nasjonars turnering for damer i Nitra i Slovakia.

 
Vil starte kodeklubb i Volda

Publisert:

Verda over satsar land på å innføre programmering som ein del av det borna skal lære i skulen. No er ny kodeklubb i Volda under planlegging med mål om å få born og unge engasjert og interessert i teknologi.

 
Bunadsdama på Viddal

Publisert:

Jorunn Viddal har brodert 380 bunadsskjorter og 484 bunader. Den snart 80 år gamle dama er kjend som ein flink og rask handverkar.

 
- Eg har sommarfuglar i magen med ekstra vengeslag

Publisert:

I kveld er det igjen klart for TV-programmet, «Skal vi danse» der den kjende bloggaren Marna Haugen frå Ørsta er med. Mor, Tove Stavem Reite er kjempe nervøs. – Det er slik ei kvalmande kjensle, men spennande glede å følgje med!

 
ANNONSE
Annonse