ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
Til topps utan tau

Publisert:

Laurdag vart det for fyrste gong arrangert buldrekonkurranse under X2-festivalen. 25 deltakarar var med i den nye greina

 
- Handverksbutikken «Glede»

Publisert:

Ein ny handverksbutikk har dukka opp ved ferjekaia på Sæbø. Butikken heiter «Glede» og blir driven av Anna. Fokuset er på handarbeid, redesign, gjenbruk, kunst, kafé og det å skape ei hyggeleg atmosfære. Folk set pris på det nye tilbodet.

 
Solid garasje til Vestsida I.L.

Publisert:

Vestsida I.L. på Lauvstad har tidlegare investert i mellom anna trakkemaskin og snøscooter, og det vart eit stort behov for å bygge ein garasje til idrettslaget sitt utstyr.

 
Nytt liv i Kongsvoll Gartneri

Publisert:

Det er igjen liv i Kongsvoll Gartneri. Sidan november har fastbuande flyktningar tilhøyrande i Volda kommune, arbeidd med å pusse opp og stelle i stand drivhuset på Folkestad.

 
- Største utfordringa hittil

Publisert:

60 års båtbyggjarerfaring kjem godt med under gjenskapinga av Myklebustskipet på Nordfjordeid. – Hadde det ikkje vore eit spennande prosjekt, hadde vi ikkje ville vore med på det, seier primus motor og eldsjel Jakob Helset.

 
ANNONSE
Annonse
- Hornindal musikkorps 50 år

Publisert:

Laurdag 8.april feira Hornindal musikkorps 50 års jubileum. Ingen tvil om at korpset har hatt mykje å seie for bygda. Honndalshallen var fullsett med folk som ville ta del i feiringa.

 
- Topp stemning på Påskerock

Publisert:

Laurdag kveld spelte fem lokale band frå Volda og Ørsta på Per Hagen’s Påskerock. Det heile gjekk føre seg på Ørsta kulturhus, som var gjort om til ein førsteklasses utestad.

 
Til Japan for å lære språk

Publisert:

Då Karoline Heltne (19) frå Ørsta skulle ta seg eit friår etter vidaregåande gjekk turen til Japan. Der trivst ho godt.

 
Påskekos i barnehagen

Publisert:

Påska kjem snikande og påskepynten skal fram. Det er mange som går på loftet, i skuffer og skap, og finn fram den heimelaga påskepynten, for det er denne pynten det ligg kjærleik i.

 
Innsats for andre

Publisert:

For eitt år sidan starta Volda ungdomsskule opp med valfaget «Innsats for andre». Dette har vist seg å vere eit populært fag og har trekt fleire elevar.

 
- Føler ein ikkje strekker til

Publisert:

I førre veke var Birgitte Hustad Vinjevoll frå Ørsta å sjå på God Morgen Norge, saman med nestleiar i Norsk sjukepleiarforbund, Solveig Kopperstad Bratseth.

 
Bygginga av ein båtsauna er i gang på Sæbø

Publisert:

Etter å ha prøvd ei flytande badstove i Oslo, kom ideen om å lage noko liknande i heimbygda. Til sommaren vil båtsaunaen bli plassert ved Dampskipskaia på Sæbø. Ein gjeng med unge menn står bak tiltaket.

 
- Det å spele trompet har vore ein fantastisk hobby

Publisert: - Oppdatert: 06.03.2017 kl 11:15

Leif Hogne Rygh har opptredd saman med Mix Masters for siste gong. Rygh kan sjå tilbake på ei lang og innhaldsrik karriere som jazzmusikar.

 
- Fastelavn er ein fin tradisjon

Publisert:

Anette Westre Hjellen håper at neste generasjonen også held på fastelavn tradisjonen. - Dette er ein fin tradisjon. Ein samlast med gode vener, støttar sanitetskvinnene, får smake på gode bakevarer med ein kaffiskvett i koppen, seier ho.

 
Lokalt 3D-studio med mykje å gjere

Publisert:

Med store nasjonale og internasjonale kundar har 3D-studioet FireGrader blitt godt etablert i Volda. Ricardo Bjerke, opphavleg frå Brasil, og resten av gjengen har blant anna produksjon for Ekornes og brasiliansk TV i porteføljen.

 
- Eg smiler ikkje for eg må, men for eg vil

Publisert:

Ingvild har fått seg jobb på Westre bakeri gjennom ordninga «Ringer i Vannet». Tysdag var Westre Bakeri og Ørsta bil dei første bedriftene i Møre og Romsdal som fekk diplom for å ha tilsett nokon gjennom denne ordninga.

 
Vei 

Publisert: - Oppdatert: 21.02.2017 kl 13:54

Frode Thomas Weider og familien bur på eit småbruk i Ytrehovdevegen i Hovdebygda. Om alt går utbyggar sin veg får dei ein trafikkert veg rett ved inngangsdøra si. No kjempar familien på fire for at ikkje hagen og idyllen skal forsvinne.

 
Tulipanar til mor

Publisert:

Snart er det morsdag og ein skal feire mor. For mange er ei mor ein superhelt i forkledning, og ho fortener det beste. - Vis kor mykje mor betyr for deg med å gi ho doggfriske tulipanar, føreslår Tonje Bergh i Plantmania.

 
- Sofaen er ingen god plass, så eg må ha noko å styre med

Publisert:

Terje Hamre vart pensjonist for eit og eit halvt år sidan. Han skulle nyte livet medan helsa var god. Helsa er framleis god, og hobbyen har tatt av, og no lagar han bord og benkar så sagmasken flyg.

 
- Når ein jobbar med noko ein brenn for, kjennest det ikkje ut som arbeid

Publisert:

Ørstakvinna Maria Øyehaug har merka at det er eit stort behov for enkel, vanleg ernæringskunnskap blant småbarnsfamiliar. Difor reiser ho no land og strand rundt med babymatkurset «GodStart for små magar».

 
Drengen frå Høydalsnes – den  minste kutteren ein kjenner til

Publisert:

Ufatteleg mange timar og ufatteleg mykje interessant arbeid. I 10 år har Arvid Stokkenes kosa seg med å restaurere veteranbåten M/B «Drengen» frå Høydalsneset. No er han ferdig og gir båten til Sunnmøre Museum.

 
Hus med historisk sus

Publisert:

Norleif Bjørneseth har sidan 2006 i julenummeret av Møre skrive om spesielle hus/bygningar i Volda. Dei siste åra har han hatt i tankane å finne fram til historiske fakta om gravplassen på Leirshaugen og kapellet der. Sidan han mangla nokre informasjonar fann han å legge skriveplanen på vent. Helge...

 
Sivert Heltne deltok på det første målarkurset i regi av Volda kunstlag

Publisert:

Sivert Heltne gjekk på det første målarkurset som Volda kunstlag arrangerte i 1937. I denne artikkelen skal vi sjå litt på oppstarten av Volda kunstlag, som var det første kunstlaget på landsbygda i Noreg, og få vite korleis Sivert hadde det på målarkurset der Leon Aurdal var kurshaldar.

 
Minner frå ei svunnen tid

Publisert:

Etter mange år på landevegen, la Trond Ryslett opp langtransportkarrieren i 2003. Men interessa for lastebilar er framleis levande, og nyleg vart han ferdig med eit større restaureringsprosjekt.

 
- Får den ikkje mange dislikes har eg gjort noko feil

Publisert: - Oppdatert: 20.12.2016 kl 12:45

I dag vart den nye singelen til Iselin Michelsen, betre kjent som Paradise-Iselin, gitt ut. Bak filmen er det ein volding som er regissør.

 
ANNONSE
Annonse