ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

søndag 17. desember 2017

Matnyttig og kjekk hobby

Publisert:

-Ikkje berre gir det god mental hygiene, det er trygt å vite kvar maten kjem frå også, seier Beate og Nils-Roar Brandal på Dravlaus.

 
Klar for nye utfordringar

Publisert:

Louise Engeseth (16) frå Volda har allereie lagt bak seg ei lang musikkarriere. Til hausten er ho klar for nye opplevingar, men før den tid står ein musikalsk sommar i vente.

 
Språkmektig farmasøyt

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2017 kl 20:56

Nataliya Korniyenko (38) kom til Noreg frå Syria for to og eit halvt år sidan. I dag bur ho i Volda, og byrjar i fast stilling som farmasøyt ved apoteket i Hareid.

 
Elskhug og Eksis på Eid

Publisert:

Komande helg er det atter ein gong klart for musikkspelet «Elskhug og Eksis», som samlar rundt 140 skodespelarar på Nordfjordeid. I ei av hovudrollene finn vi ørstingen Runar Nybø.

 
Sogndalsklassa tilbake på gamle trakter

Publisert:

Det 50 år sidan den såkalla Sogndalsklassa vart uteksaminert frå Volda lærarskule. Dette markerte dei med eit treff. For 50 år sidan gjekk det første såkalla «Sogndalsklassa» ut av Volda lærarhøgskule. Dei starta i 1963 og gjekk dei to første åra i Sogndal og dei siste to åra ved ...

 
Åsmund og Marie fekk draumestipend

Publisert: - Oppdatert: 16.06.2017 kl 16:31

To ungdommar frå Volda og Ørsta var mellom dei 100 i Noreg som fekk Norsk Tipping og Norsk kulturråd sitt «Drømmestipend» i år. Overrekkinga skjedde på Kunsthuset i Ørsta onsdag.

 
”Ei oppleving for livet!” – Eit reisebrev frå Costa Blanca, Spania.

Publisert:

22. april var ein dag mange elevar ved Ørsta vidaregåande skule hadde sett fram til lenge. Denne dagen var nemleg avreisedatoen for internasjonaliseringsprosjektet i 2017. I tre veker skulle dei 31 elevane bu og jobbe i Spania. Det er sjette året skulen har dette prosjektet, som er finansiert gjenno...

 
Jostein Mårstøyl sine krigsminne

Publisert:

Bombeåtaket i Dalsfjorden i 1945 gjorde sterkt inntrykk på Jostein Mårstøyl, som då var ein ung mann.

 
Hadde ikkje heilt trua, skreiv Noregs beste stil

Publisert:

Karen Helset trudde ikkje på toppkarakter då ho leverte eksamen i fjor vår. Nyleg fekk ho beviset på at stilen var av landets beste.

 
Smakebit på arbeidslivet

Publisert:

I det siste har du kanskje sett elevar i butikkane du handlar i, på omsorgssenteret, i barnehagen, på biblioteket eller andre plassar du er og lurt på kva ein niandeklassing gjer der i skuletida. Kvart år får 9.-klassingar ved Volda ungdomsskule prøve seg i arbeidslivet i ei veke. Denne veka var det...

 
Gitaren til Paul Krøvel har dukka opp

Publisert:

Ole Johnny Aasen kjøpte ein brukt gitar for konfirmasjonspengane sine på byrjinga av 2000-talet. Ikkje visste han at det var Paul Krøvel sin gitar. No har Paul fått att den kjære Ibanez-gitaren sin.

 
Tidlegare voldastudent med verdspremiere på Dokfilm

Publisert:

Ida ville gi seks år gamle Menwar ei stemme. No blir den høyrd i både Noreg og USA.

 
Nytt liv og giv hos Bakketausene

Publisert: - Oppdatert: 28.04.2017 kl 11:17

På garden til Venise og Femke på Lauvstad er våren i gang med nye lam og kje.

 
Til topps utan tau

Publisert:

Laurdag vart det for fyrste gong arrangert buldrekonkurranse under X2-festivalen. 25 deltakarar var med i den nye greina

 
- Handverksbutikken «Glede»

Publisert:

Ein ny handverksbutikk har dukka opp ved ferjekaia på Sæbø. Butikken heiter «Glede» og blir driven av Anna. Fokuset er på handarbeid, redesign, gjenbruk, kunst, kafé og det å skape ei hyggeleg atmosfære. Folk set pris på det nye tilbodet.

 
Solid garasje til Vestsida I.L.

Publisert:

Vestsida I.L. på Lauvstad har tidlegare investert i mellom anna trakkemaskin og snøscooter, og det vart eit stort behov for å bygge ein garasje til idrettslaget sitt utstyr.

 
Nytt liv i Kongsvoll Gartneri

Publisert:

Det er igjen liv i Kongsvoll Gartneri. Sidan november har fastbuande flyktningar tilhøyrande i Volda kommune, arbeidd med å pusse opp og stelle i stand drivhuset på Folkestad.

 
- Største utfordringa hittil

Publisert:

60 års båtbyggjarerfaring kjem godt med under gjenskapinga av Myklebustskipet på Nordfjordeid. – Hadde det ikkje vore eit spennande prosjekt, hadde vi ikkje ville vore med på det, seier primus motor og eldsjel Jakob Helset.

 
- Hornindal musikkorps 50 år

Publisert:

Laurdag 8.april feira Hornindal musikkorps 50 års jubileum. Ingen tvil om at korpset har hatt mykje å seie for bygda. Honndalshallen var fullsett med folk som ville ta del i feiringa.

 
- Topp stemning på Påskerock

Publisert:

Laurdag kveld spelte fem lokale band frå Volda og Ørsta på Per Hagen’s Påskerock. Det heile gjekk føre seg på Ørsta kulturhus, som var gjort om til ein førsteklasses utestad.

 
Til Japan for å lære språk

Publisert:

Då Karoline Heltne (19) frå Ørsta skulle ta seg eit friår etter vidaregåande gjekk turen til Japan. Der trivst ho godt.

 
Påskekos i barnehagen

Publisert:

Påska kjem snikande og påskepynten skal fram. Det er mange som går på loftet, i skuffer og skap, og finn fram den heimelaga påskepynten, for det er denne pynten det ligg kjærleik i.

 
Innsats for andre

Publisert:

For eitt år sidan starta Volda ungdomsskule opp med valfaget «Innsats for andre». Dette har vist seg å vere eit populært fag og har trekt fleire elevar.

 
- Føler ein ikkje strekker til

Publisert:

I førre veke var Birgitte Hustad Vinjevoll frå Ørsta å sjå på God Morgen Norge, saman med nestleiar i Norsk sjukepleiarforbund, Solveig Kopperstad Bratseth.

 
Bygginga av ein båtsauna er i gang på Sæbø

Publisert:

Etter å ha prøvd ei flytande badstove i Oslo, kom ideen om å lage noko liknande i heimbygda. Til sommaren vil båtsaunaen bli plassert ved Dampskipskaia på Sæbø. Ein gjeng med unge menn står bak tiltaket.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse