ANNONSE
Annonse
Annonse
ANNONSE
Annonse
Vil starte kodeklubb i Volda

Publisert:

Verda over satsar land på å innføre programmering som ein del av det borna skal lære i skulen. No er ny kodeklubb i Volda under planlegging med mål om å få born og unge engasjert og interessert i teknologi.

 
Bunadsdama på Viddal

Publisert:

Jorunn Viddal har brodert 380 bunadsskjorter og 484 bunader. Den snart 80 år gamle dama er kjend som ein flink og rask handverkar.

 
- Eg har sommarfuglar i magen med ekstra vengeslag

Publisert:

I kveld er det igjen klart for TV-programmet, «Skal vi danse» der den kjende bloggaren Marna Haugen frå Ørsta er med. Mor, Tove Stavem Reite er kjempe nervøs. – Det er slik ei kvalmande kjensle, men spennande glede å følgje med!

 
Odelsgut Marius Duestøl imponerte med heimesydd kjole på speeddate

Publisert:

I årets sesong av «Jakten på kjærligheten» skal Vanylvingen Marius Duestøl (25), som både jobbar og studera i Volda, vere med som friar.

 
Ein annleis kvardag

Publisert:

Det førre skuleåret var Vilde Driveklepp (18) på utveksling i South Carolina i USA. – Det var som å reise attende til 1960-talet, seier voldingen, som lærte mykje av opphaldet.

 
Randi i Innersvingen treng arvtakar

Publisert:

Randi Barstad har drive kvinne-treningssenteret Innersvingen i 8 år. Til jul gir ho seg. No håper brukarane at nokon vil ta over jobben.

 
Laga i Volda

Publisert:

Det er rart, når eg er ute og reiser eller les aviser frå andre landsdelar, merkar eg at det er særleg kjekt når Volda vert nemnt.

 
– Eg har inga oppskrift på korleis nå 100 år

Publisert:

Det er ikkje alle som får oppleve å bli 100 år, men det fekk Haldis Bjørneset. For ho vart heile 100 år i går.

 
– Eg hadde ingen livsgnist lenger

Publisert:

Ho har nok fått namnet sitt etter utstrålinga og energinivået. For Sol Renathe strålar i kapp med sola. Men det er ikkje lenge sidan livet hennar var i ein mørk og dyster dal.

 
700.000 edamerostar klare til jul

Publisert:

Medan vi andre er midt i avsluttinga av sommarferien er Tine Meieriet i Ørsta ferdig med juleosten Edamer. No ligg det om lag 700.000 ostar og godgjer seg til jul.

 
Rotlaus artiststjerne

Publisert:

Bjørn Marius Øyehaug har for tida stor suksess som frontfigur, vokalist og gitarist i det lokale bandet Rotlaus. No er han midt i ein hektisk turneperiode.

 
Matnyttig og kjekk hobby

Publisert:

-Ikkje berre gir det god mental hygiene, det er trygt å vite kvar maten kjem frå også, seier Beate og Nils-Roar Brandal på Dravlaus.

 
Klar for nye utfordringar

Publisert:

Louise Engeseth (16) frå Volda har allereie lagt bak seg ei lang musikkarriere. Til hausten er ho klar for nye opplevingar, men før den tid står ein musikalsk sommar i vente.

 
Språkmektig farmasøyt

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2017 kl 20:56

Nataliya Korniyenko (38) kom til Noreg frå Syria for to og eit halvt år sidan. I dag bur ho i Volda, og byrjar i fast stilling som farmasøyt ved apoteket i Hareid.

 
Elskhug og Eksis på Eid

Publisert:

Komande helg er det atter ein gong klart for musikkspelet «Elskhug og Eksis», som samlar rundt 140 skodespelarar på Nordfjordeid. I ei av hovudrollene finn vi ørstingen Runar Nybø.

 
Sogndalsklassa tilbake på gamle trakter

Publisert:

Det 50 år sidan den såkalla Sogndalsklassa vart uteksaminert frå Volda lærarskule. Dette markerte dei med eit treff. For 50 år sidan gjekk det første såkalla «Sogndalsklassa» ut av Volda lærarhøgskule. Dei starta i 1963 og gjekk dei to første åra i Sogndal og dei siste to åra ved ...

 
Åsmund og Marie fekk draumestipend

Publisert: - Oppdatert: 16.06.2017 kl 16:31

To ungdommar frå Volda og Ørsta var mellom dei 100 i Noreg som fekk Norsk Tipping og Norsk kulturråd sitt «Drømmestipend» i år. Overrekkinga skjedde på Kunsthuset i Ørsta onsdag.

 
”Ei oppleving for livet!” – Eit reisebrev frå Costa Blanca, Spania.

Publisert:

22. april var ein dag mange elevar ved Ørsta vidaregåande skule hadde sett fram til lenge. Denne dagen var nemleg avreisedatoen for internasjonaliseringsprosjektet i 2017. I tre veker skulle dei 31 elevane bu og jobbe i Spania. Det er sjette året skulen har dette prosjektet, som er finansiert gjenno...

 
Jostein Mårstøyl sine krigsminne

Publisert:

Bombeåtaket i Dalsfjorden i 1945 gjorde sterkt inntrykk på Jostein Mårstøyl, som då var ein ung mann.

 
Hadde ikkje heilt trua, skreiv Noregs beste stil

Publisert:

Karen Helset trudde ikkje på toppkarakter då ho leverte eksamen i fjor vår. Nyleg fekk ho beviset på at stilen var av landets beste.

 
Smakebit på arbeidslivet

Publisert:

I det siste har du kanskje sett elevar i butikkane du handlar i, på omsorgssenteret, i barnehagen, på biblioteket eller andre plassar du er og lurt på kva ein niandeklassing gjer der i skuletida. Kvart år får 9.-klassingar ved Volda ungdomsskule prøve seg i arbeidslivet i ei veke. Denne veka var det...

 
Gitaren til Paul Krøvel har dukka opp

Publisert:

Ole Johnny Aasen kjøpte ein brukt gitar for konfirmasjonspengane sine på byrjinga av 2000-talet. Ikkje visste han at det var Paul Krøvel sin gitar. No har Paul fått att den kjære Ibanez-gitaren sin.

 
Tidlegare voldastudent med verdspremiere på Dokfilm

Publisert:

Ida ville gi seks år gamle Menwar ei stemme. No blir den høyrd i både Noreg og USA.

 
Nytt liv og giv hos Bakketausene

Publisert: - Oppdatert: 28.04.2017 kl 11:17

På garden til Venise og Femke på Lauvstad er våren i gang med nye lam og kje.

 
Til topps utan tau

Publisert:

Laurdag vart det for fyrste gong arrangert buldrekonkurranse under X2-festivalen. 25 deltakarar var med i den nye greina

 
ANNONSE
Annonse