Møre

16-åring varetektsfengsla etter drap på open gate i København

To gutar på 14 og 16 år er mistenkte for drap etter at ein 18-åring vart skoten i hovudet på open gate i Frederiksberg i København i helga.

16-åringen vart onsdag varetektsfengsla i fire veker. På grunn av den låge alderen sin skal han dei neste vekene halde til på ein lukka institusjon. 14-åringen er under den kriminelle lågalderen og er overlaten til sosialtenesta. Han må ikkje møte i retten.

Offeret var ein 18 år gammal ungdom av albansk opphav, som ifølgje politiet vart skoten i hovudet med ein pistol.

Hendinga skjedde i Frederiksberg vest i København fredag kveld, og 18-åringen døydde søndag av skadane.

Kledd i blått

Måndag kveld vart 16-åringen arrestert. Då han møtte i retten onsdag, var han kledd i blått frå topp til tå. Fengslingsmøtet gjekk for lukka dører, og politiet har ikkje sagt noko om kva bevis dei har mot 16-åringen.

Politiet har tidlegare avvist at gutane har tilknyting til kriminelle bandar, og den innleiande etterforskinga tyder ikkje på at drapet var planlagt. Motivet er ikkje kjent.

Høyrde krangling

Augnevitne har fortalt at 18-åringen stod saman med fleire andre då dei to sikta dukka opp. Det skal ha oppstått ein krangel, og det vart høyrt høge rop før skotet.

Saka har fått stor merksemd i Danmark, og mange møtte opp for å følgje fengslingsmøtet på onsdag. Interessa var så stor at møtet vart flytta til eit større rettslokale med plass til fleire tilhøyrarar.

Frederiksberg er ein bydel vest i København, men også ein eigen kommune innan den danske hovudstadsregionen.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...