157.000 personar evakuerte frå skogbrannar i California

Over 157.000 menneske er blitt tvungne til å forlate heimane sine som følgje av fleire store skogbrannar i California. Minst fem personar er funne omkomne.

Dei fem vart funne døde i fleire utbrente bilar i byen Paradise nordaust for San Francisco, opplyser delstatsmyndigheitene fredag kveld norsk tid.

Dei kraftige skogbrannane, som herjar både nord og sør i delstaten, har truleg kravd endå fleire liv, men kor mange er uvisst, opplyste leiaren for beredskapskontoret til guvernøren, Mark Ghilarducci, på ein pressekonferanse.

Blant dei evakuerte er alle dei 27.000 innbyggarane i Paradise, der minst 2.000 bygningar skal ha brent ned.

I San Francisco er lufta full av støv og sotpartiklar, og innbyggarane kan lukte brannane som herjar nokre mil unna. Eldre menneske og barn blir rådd til å halde seg mest mogleg innandørs.

Også i Malibu, like ved Los Angeles, er folk evakuerte. Tidlegare fredag opplyste myndigheitene at alle innbyggarane måtte evakuere, men dette vart seinare endra, og ordren gjeld no to tredelar av byen.

Også Chico, ein by med 90.000 innbyggarar nord i California, er trua. Alle innbyggarane har fått ordre om å evakuere.

(©NPK)

Brannmannskap kjempar mot flammane i Paradise i California. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix

Innbyggarane i San Francisco har tatt på seg munnbind for å beskytte seg mot røyken som dekkjer byen på grunn av skogbrannane. Foto: Eric Risberg / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...