Møre

453 utlendingar tvangsutsende frå Noreg i september

I september transporterte norsk politi 453 personar ut av landet med tvang. Dette er det høgaste talet i ein enkeltmånad sidan september i fjor.

Ein firedel av dei tvangsutsende, 120 personar, hadde fått éin eller fleire straffereaksjonar i Noreg, viser tal frå Politiets utlendingseining (PU), som har det nasjonale ansvaret for tvangsretur av personar utan lovleg opphald i Noreg.

Av dei straffa som har vorte transporterte ut så langt i år, hadde 16 prosent rumensk statsborgarskap, medan 13 prosent var frå Polen og 10 prosent frå Litauen.

Hittil i år har PU sendt 3.169 personar ut av Noreg. Det er 18 prosent færre enn til same tid i fjor.

Dei som er tvangsutsende av norsk politi i år, tilhøyrer 134 ulike nasjonalitetar, og dei er transporterte til i 120 ulike land. Landet dei utviste blir sende til, er ikkje nødvendigvis heimlandet.

Ukrainarar toppa lista over nasjonalitetar med 236 personar, følgt av 200 russarar og 187 rumenarar. Samtidig toppa Sverige lista over landa utlendingane vart sende til, med 336 utsendingar, sjølv om berre 22 av dei tvangsutsende var svenske borgarar.

(©NPK)

Folk som skal sendast ut av Noreg, blir plasserte her på utlendingsinternatet til politiet på Trandum før utsendinga. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...