95 oktoberbarn rakk ikkje UDIs søknadsfrist

Medan 395 såkalla oktoberbarn rakk å søke om ei ny vurdering frå UDI om opphald i Noreg, var det 95 som ikkje rakk fristen.

Utlendingsdirektoratet (UDI) opplyser at nokre søknader kom inn rett etter fristen gjekk ut 2. oktober, medan den siste kom inn ein månad etter fristen, skriv Aftenposten.

- Forskrifta frå Stortinget er tydeleg på når søknadene måtte vere levert, og vi har halde oss til det Stortinget har vedteke, skriv seniorrådgivar Therese Bergwitz-Larsen i UDIs kommunikasjonsstab til avisa.

Dermed har alle 95 fått søknadene sine avvist.

På spørsmål frå avisa om kva UDI gjorde for å nå oktoberbarna, som i fleire tilfelle oppheldt seg på stader utan postgang og nett, svarer Bergwitz-Larsen at dei gjekk så breitt ut som mogleg. Ho nemner at UDI blant anna tok kontakt med organisasjonar som Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), sjømannskyrkjene, ambassadar, fylkesmenn, asylmottak og rettshjelpskontor.

Oktoberbarna er personar som kom til Noreg som einslege mindreårige asylsøkjarar hausten 2015. Dei fekk mellombels opphald inntil dei vart 18 år, og så kunne dei bli returnerte til internflukt i heimlandet. Mange av dei fylte 18 i 2017, og i november i fjor bestemte stortingsfleirtalet, mot Frp og Høgres stemmer, at dei skulle få vurdert sakene sine på nytt.

395 av oktoberbarna rakk søknadsfristen og har fått vurdert saka si på nytt. Av desse er 255 blitt avviste.

(©NPK)Hundrevis av menneske demonstrerte mot returane av oktoberbarna i november 2017.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...