Møre

Aktuelt med publikum i Bundesliga-opninga

Dei 16 delstatane i Tyskland har vorte samde om nye nasjonale reglar for korleis ein skal sleppe tilskodarane tilbake på fotballarenaene i landet.

Ifølgje nyheitsbyrået DPA, som har snakka med personar som har delteke i samtalane, betyr det at det kan bli publikum på fotballkampar allereie frå seriestarten i 1. Bundesliga kommande helg.

Det er vedteke at ein startar eit prøveprosjekt som skal vare i seks veker og inneber at klubbane kan sleppe inn tilskodarar tilsvarande 20 prosent av kapasiteten på stadion.

Unntaket er den nordtyske delstaten Schleswig-Holstein, som visstnok vil tillate at 25 prosent av tribunekapasiteten blir nytta.

Det er samtidig ikkje klart om alle klubbane vil rekke å innføre endringane allereie til helgas kampar. Bundesliga opnar fredag, når tittelforsvarar Bayern München tek imot Schalke.

Situasjonen avheng av smittetal, og det skal gjerast ei ny nasjonal vurdering av koronavirussituasjonen først i slutten av oktober, skriv DPA.

Blir opp opna i fleire idrettar

Delstatsminister Markus Söder i Bayern er blant dei som tok til orde for at ein må velje ei felles løysing som alle delstatane kunne gå med på.

– Noko anna ville vore vanskeleg for ligaen og for å få det godkjent, sa han i forkant av videomøtet på tysdag mellom delstatsrepresentantane.

Söder forklarte at tanken er at ikkje berre fotballen kan ønskje tilskodarane velkommen tilbake, men også innandørsidrettar som volleyball, handball, basketball og ishockey.

– Det blir eit slags eksperiment, ein pilot, sa Söder.

Det betyr at norske idrettsstjerner som Erling Braut Haaland (fotball, Borussia Dortmund) og Sander Sagosen (handball, Kiel) kan komme til å spele føre ein god del tilskodarar allereie om kort tid.

Avgjerda er svært viktig for klubbane, som har vorte økonomisk hardt ramma av koronapandemien.

Ulikt

Frå før har fire Bundesliga-klubbar fått grønt lys for publikum i serieopninga. Werder Bremen og RB Leipzig har fått løyve til å sleppe inn 8.500 tilskodarar, medan Arminia Bielefeld kunne sleppe inn 6.500 menneske og Union Berlin 5.000.

Det var eigentleg venta at ei nasjonal publikumsløysing skulle komme først i samband med vurderinga til styresmaktene i oktober. Semja for idretten kan ifølgje DPA skape diskusjonar sidan enkelte delstatar har låge grenser for kor mange personar som kan vere samla på eit arrangement.

Det er òg sannsynleg at regionale styresmakter får det siste ordet for kor mange tilskodarar som blir sleppte inn, og reglane kan bli stramma inn avhengig av lokale smittetal.

(©NPK)

Mykje tyder på at Erling Braut Haalands klubb Borussia Dortmund vil kunne fylle opp 20 prosent av sin mektige stadion med tilskodarar i serieopninga mot Borussia Mönchengladbach. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...