Møre

Ap vil gi meir til sjukehusa

Arbeidarpartiet legg inn 1,6 milliardar kroner meir til sjukehusa i sitt alternative budsjettforslag enn det regjeringa foreslår i statsbudsjettet.

Ap-leiar Jonas Gahr Støre seier til NRK at forslaget til statsbudsjett svekkjer tilbodet til pasientar innan rus og psykiatri.

- Her er det ein veldig farleg kombinasjon av eit trongt sjukehusbudsjett og ein veldig trong kommuneøkonomi. Det går ut over dei svakaste pasientane som blir liggjande mellom, seier Støre.

Sjukehusa får ein vekst på 1,3 milliardar kroner i forslaget til statsbudsjett. Ap meiner det er under halvparten av kva som trengst.

- Då treng vi om lag 1,6 milliardar kroner meir, seier Støre til NRK.

Helseminister Bent Høie (H) hevdar at helsebudsjettene frå den raudgrøne regjeringa i åra 2005-2013 i snitt var «betydeleg svakare» enn forslaget frå regjeringa i år.

- I så fall er dette ein ganske tøff dom over dei helsebudsjettene Støre i si tid la fram, seier han.

Nestleiar Olaug Bollestad i KrF er likevel langt på veg einig med Ap. Ho seier at når kommunane får ein stadig større rekning for dei pasientane som krev mest behandling kombinert med at sjukehusa skal skrive ut pasientar tidlegare, så er det ein «farleg veg».

Arbeidarpartiets alternative forslag til statsbudsjett blir lagt fram i november. Før den tid skal KrF ha tatt stilling til om partiet ønsker å gå inn i regjering med Ap og Senterpartiet, søke makt med den sitjande regjeringa eller fortsette i opposisjon som i dag.

(©NPK)

Ap-leiar Jonas Gahr Støre meiner at budsjettopplegget til regjeringa er farleg for dei svakaste pasientane. Helseminister Bent Høie (H) seier det er ein tøff dom over dei budsjetta Støre i si tid var med på legge fram. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...