Avis: Manafort erklærer seg skyldig

Donald Den tidlegare valkampsjefen til trump Paul Manafort har gått med på å erklære seg skyldig, skriv Washington Post.

Med det kan det sjå ut til at han har inngått ein avtale med påtalemakta.

CNNs kjelder åtvarar likevel om at partane også tidlegare har vore i ferd med å inngå ein avtale utan at det har ført heilt fram.

Fredag skulle Manafort etter planen møte i retten i Washington DC til ei førebuande høyring i ei ny sak mot han, og arbeidet med å peike ut ein jury skal byrje måndag, men høyringa er no utsett.

Ein avtale med påtalemakta fredag kan føre til at det blir sett punktum for ei sak som har kravd store ressursar i det føderale rettsvesenet i den amerikanske hovudstaten.

Tiltalepunkta omfattar konspirasjon mot USA, kvitvasking av pengar, manglande lobbyistregistrering, falsk forklaring og forsøk på å påverke vitne. Han er så langt funnen skyldig i fem tilfelle av skattesvindel, to tilfelle av banksvindel og for å ha halde ein utanlandsk bankkonto skjult. Ei sak er òg under oppsegling i delstaten Virginia.

Dersom denne siste saka startar som planlagt, er det venta rettsforhandlingar i tre veker eller meir.

Saka mot Manafort har bakgrunnen sin i tida han arbeidde som lobbyist for den tidlegare russiskvennlege regjeringa i Ukraina. Han vart skulda for å ha teke imot store pengebeløp som han skal ha skjult på hemmelege kontoar i utlandet, og som han ikkje betalte skatt for.

(©NPK)

Paul Manafort forlèt den føderale domstolen i Washington DC etter eit rettsmøte i mai. Fredag byrjar etter planen ein ny rettsrunde for den tidlegare valkampsjefen til president Donald Trump. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...