Bane Nor skal tildela Intercity-kontraktar for 60 milliardar kroner dei neste tre åra

Utbygginga av jernbanen på Austlandet er i gang fleire stader. Dei neste tre åra skal det tildelast kontraktar for 60 milliardar kroner på Intercity-satsinga.

- I dei neste tre åra planlegg Bane Nor å gå i marknaden med kontraktar for 60 milliardar kroner for bygging av nye dobbeltsporparsellar på Austlandet, seier Henning Scheel, marknads- og kontraktsdirektør i Bane Nor i ei pressemelding.

Kontraktane omfattar byggjeprosjekt på Vestfoldbanen, Østfoldbanen, Dovrebanen og Ringeriksbanen.

Nokre av utbyggingane nærmar seg no ferdige. I september vil reisande på Vestfoldbanen få kutta reisetida mellom Porsgrunn og Larvik med 20 minutt. I 2021 opnar det nye dobbeltsporet mellom Oslo og Ski, og reisetida blir då halvert til elleve minutt.

Intercity-prosjektet har dei siste månadene vore prega av utsetjingar og etterfølgjande politiske utspel.

For litt over eitt år sidan vedtok Stortinget at det skal byggjast dobbeltspora jernbane mellom dei sentrale byane på Austlandet innan 2024.

Bane Nor konkluderte så med at dette er urealistisk, og 4. juli vedtok Jernbanedirektoratet eit forslag om å utsetja utbygginga av dobbeltspor til Fredrikstad med tre år, Hamar med to år og Hønefoss med fire år.

Avgjerda blei kritisert både av NHO, SV og Ap. Avgjerda til Jernbanedirektoratet viser at det ikkje lenger er Stortinget som bestemmer over jernbaneutbygginga i Noreg, meinte Arbeidarpartiet.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) streka då under at det ikkje er heile prosjektet som utsett, men at enkelte strekningar tek lengre tid å ferdigstilla.

(©NPK)Bane Nor skal bruka 60 milliardar kroner på Intercity-prosjektet dei neste tre åra. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...