Bonde ankar dommen i Gartnerhallen-saka

Ein bonde og ein tidlegare rekneskapssjef i Gartnerhallen er dømde til nesten seks års fengsel for underslag av 49 millionar kroner. Bonden har valt å anke.

Bonden vart dømd til fem år og ti månaders fengsel i Oslo tingrett i starten av april, skriv Nationen.

- Klienten min har anka dommen fordi han meiner han er uskuldig. Han ønskte å lese dommen grundig før han anka, seier advokaten til bonden, Rasmus Dannevig Woxholt.

Rekneskapssjefen har på si side vedgått straffskuld og ønskjer ikkje å anke. Han er dømd til fire års fengsel. Både bonden og rekneskapssjefen er dessutan dømde til å betale Gartnerhallen 48,2 millionar kroner i erstatning for økonomisk tap.

Den tidlegare rekneskapssjefen har innrømt å urettmessig ha utbetalt om lag 49 millionar kroner frå frukt- og grøntselskapet, og har vedgått straffskuld for grovt underslag.

Det aller meste av pengane vart betalte ut til den meddømde bonden, mens rekneskapssjefen sjølv tok 3,3 millionar kroner. Bonden vedgjekk ikkje straffskuld for heleri og meinte utbetalingane var lån. Han vedgjekk likevel straffskuld for ein mindre tiltalepost om forsikringsbedrageri på 925.000 kroner. Han avviste at han hadde utsett den tidlegare rekneskapssjefen for utilbørleg press.

(©NPK)

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...