Børsen stig framleis

Hovudindeksen på Oslo Børs enda med oppgang på 0,2 prosent og 908,71 poeng torsdag trass i at Equinor-aksjen fell for andre dag på dag.

Equinor var den suverent mest omsette aksjen på børsen torsdag, og verdien gjekk ned med 1,01 prosent. Norsk Hydro var også etterspurt og steig 3,27 prosent i dag. Framgang var det også for DNB som kunne notere 1,17 prosent oppgang ved stengjetid

Lakseselskapet Marine Harvest gjekk tilbake 0,71 prosent. Også for laksekollega SalMar blei det tilbakegang på 1,64 prosent. Begge selskapa kan derimot sjå bakover på ei betydeleg verdistigning dei siste månadene og aksjekursane ligg på rekordhøge nivå samanlikna med berre kort tid tilbake. Dei fleste andre lakseselskapa på Oslo Børs hadde verdistigning torsdag.

Vinnaren på børsen i dag var legemiddelselskapet Photocure, som steg 16,58 prosent etter at det la fram kvartalsresultatet.

Nyheita onsdag om at Norwegian hadde fått lisens til å fly mellom Europa og Brasil hadde ingen effekt på aksjeverdien som fall med 1,52 prosent torsdag.

På dei europeiske børsane gjekk tyske DAX 30-indeksen opp med 0,34 prosent mens den franske CAC 40-indeksen så vidt karra seg opp med 0,01 prosent. I London sokk FTSE 100-indeksen med 0,45 prosent.

Nordsjøolje blei torsdag ettermiddag omsett for 72,24 dollar fatet, mens amerikansk lettolje blei selt for 66,95 dollar fatet.

(©NPK)

Foto: Axel Nilsson Raftsjø / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...