Møre

Breiviks forsvarar: Djupt bekymra

Advokat Geir Lippestad forsvarte Anders Behring Breivik etter terrorangrepa i 2011. Etter angrepet på New Zealand seier advokaten at han er djupt bekymra.

I ei fråsegn til Nettavisen fredag skriv Lippestad at jobben med å førebygge ekstremisme er eit internasjonalt arbeid som krev samarbeid over landegrensene.

- På nytt ser vi dessverre grufulle hendingar som følgje av ekstremisme. Eg er djupt bekymra for polariseringa og fiendebildet som blir teikna mellom folkegrupper. Det er ei av vår tids største tryggingsutfordringar, seier Lippestad.

Det var Breivik som bad om å få Geir Lippestad som forsvarar etter terrorangrepa i regjeringskvartalet og på Utøya i 2011. Advokaten uttalte til VG i etterkant at han tok på seg det vanskelege oppdraget av respekt for rettssystemet og demokratiet. I dag seier han kampen mot ekstremisme må intensiverast.

- At nokon omset ord til handling er dessverre ein realitet. Arbeidet mot ekstremisme må intensiverast på alle frontar. Frå førebyggande forhold til moglegheita til politiet for å avdekke å forhindre utvikling av farlege miljø. Dette er eit internasjonalt arbeid som krev samarbeid over landegrenser, skriv Lippestad.

(©NPK)

Geir Lippestad vart valt som forsvarar av Anders Behring Breivik etter terrorangrepa i Noreg i 2011. Han uttrykker bekymring for utviklinga etter dei nye angrepa på New Zealand fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...