Møre

Canada vil ta imot over 1 million migrantar dei neste åra

Canada har planar om å ta imot over 1 million innvandrarar og flyktningar dei neste tre åra. Det utgjer nærare 1 prosent av befolkninga i landet kvart år.

Canada gav nærare 286.000 personar permanent opphald i 2017, og spår at det talet vil stige til 350.000 i år. Neste år ventar landet å ta imot 360.000, og i 2021 planlegg Canada å gi 370.000 menneske moglegheita til å bu fast i landet, skriv CNN.

- I stor grad takka vere alle nykommarane vi har teke imot gjennom historia vår, har Canada utvikla seg til å bli det sterke og flotte landa vi alle elskar, seier innvandring- og flyktningminister Ahmed Hussen.

Tilstrøyminga av nye landsmenn bidreg til å forynge den aldrande befolkninga i landet, hjelper på den låge fødselsraten, og styrkjer arbeidskrafta, legg Hussen til. Den canadiske statsråden er sjølv fødd i Somalia.

Canadas vennlege innstilling til innvandrarar står i kontrast til mange andre vestlege land, inkludert nabolandet USA, som innfører stadig meir restriktiv innvandrings- og flyktningpolitikk. Canada er spesielt dedikert til å gi flyktningar vern, og minst 138.500 av dei som får opphald dei neste tre åra, skal vere flyktningar eller andre som treng vern, viser Canadas årlege immigrasjonsrapport.

(©NPK)

Canada, her ved statsminister Justin Trudeau, planlegg å ta imot over 1 million flyktningar dei neste tre åra. Foto: AP / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...