Møre

Carl I. Hagen sluttar seg til Frps pelsdyropprør

Heller ikkje Carl I. Hagen kjem til å stemme for forslaget regjeringspartia fremmar i Stortinget torsdag om avvikling av pelsdyrnæringa.

Dermed har tre representantar frå regjeringspartia, nemleg Roy Steffensen (Frp), Kristian Tonning Riise (H) og no Hagen, varsla at dei ikkje kjem til å stemme for forslaget dei fire regjeringspartia har vorte samde om.

Dei meiner alle at kompensasjonen pelsdyrbøndene blir tilbodne når dei blir tvinga til å legge ned, er for dårleg.

- For meg er det ei sjølvfølgje at når du skal nedlegge ei næring, skal det ytast full kompensasjon. Ingen skal komme ut av det med gjeld, seier Hagen til NTB.

Han grunngir haldninga si med at regjeringspartia ikkje har lagt til grunn såkalla ekspropriasjonsrettslege prinsipp i forslaget sitt, noko Arbeidarpartiet har gjort i sitt framlegg.

- Når det finst eit forslag om å legge ekspropriasjonsrettslege prinsipp til grunn, i samsvar med paragrafen105 i grunnlova, kan eg ikkje forstå at det kan stemmast mot det, seier Hagen.

Det krev 85 representantar for å få fleirtal, og regjeringspartia har normalt støtte frå 88 mandat. Samtidig kan regjeringspartia, sjølv om dei skulle mangle fleirtal, få vedtatt forslaget viss nokon i opposisjonen støttar avtalen til Høgre, Frp, KrF og Venstre.

(©NPK)

Frps stortingsrepresentant Carl I. Hagen seier han ikkje kan støtte det forslaget til kompensasjon for pelsdyrnæringa som dei fire regjeringspartia har forhandla fram. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...