City kan feire med rekordras

Manchester City inviterer til feiring av ligagullet mot Swansea kommande helg. Samtidig skal det jaktast rekordar i tida som kjem.

Byrival Manchester Uniteds overraskande 0-1-tap for West Bromwich søndag avgjorde gullkampen i Premier League. City er seriemeistrar når fem kampar står att å spele.

Det er ei tangering av den gjeldande rekorden.

Berre Manchester United har nemleg klart å sikre gullet så tidleg. I 2000/01-sesongen kunne mannskapet til sir Alex Ferguson feire tittelen på nøyaktig same tidspunkt.

I tida som kjem kan dei ferske seriemeistrane også skrive seg inn historiebøkene på andre måtar.

Chelsea-rekord

Aldri tidlegare har eit lag klart å ta meir enn 95 poeng i éin Premier League-sesong. Chelsea har den rekorden frå 2004/05-sesongen.

Manchester City kan matche og overgå prestasjonen til londonarane. Det føreset at laget til Pep Guardiola tar minst ni poeng på dei fem kampane som står att. Det verkar absolutt overkommeleg.

Chelsea har også rekorden i talet på ligasigrar. Den er på 30. City har så langt vunne 28 gonger denne sesongen.

Største margin

Den største sigersmarginen i Premier League-historia er på 18 poeng, og den har Manchester United. Også den kan no stå for fall. City leiar i augneblinken med 16.

Det same kan Chelseas rekord i talet på bortesigrar. Det magiske talet der er 15. City har så langt tatt 14 trepoengarar på reise denne sesongen.

Dei lyseblå har med andre ord mykje å spele for også i avsluttinga av sesongen.

(©NPK)

Manchester City-manager Pep Guardiola skal sende laget sitt ut på rekordjakt i vekene som kjem. Foto: AP Photo/Frank Augstein / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...