Den største streiken i Ryanairs historie

Den største streiken i Ryanairs historie er i gang. 400 flygingar er kansellerte, og pilotar i Sverige, Belgia, Tyskland, Irland og Nederland streikar.

- Streiken kjem til å gå føre seg fram til midnatt. Og ettersom pilotar rundt om i Europa også streikar, har ikkje Ryanair kunne hente inn utanlandske pilotar for dei svenske, seier talsmann Martin Lindgren i Svensk Pilotförening (PF) om streiken fredag.

Dei kansellerte flygingane i Europa utgjer over 15 prosent av Ryanairs 2.400 planlagte flygingar for dagen. Rundt 55.000 kundar blir ramma, derav 42.000 som reiser frå Tyskland.

Flyging avlyst frå Torp

Ramma passasjerar får tilbod om ombooking eller pengane tilbake, men vil ikkje bli kompenserte utover det.

Marknadssjef Tine Kleive Mathisen ved Torp lufthamn i Sandefjord seier at ei flyging til Hamburg klokka 16.30 er kansellert som følgje av streiken.

- Alle dei ramma er blitt kontakta av Ryanair, seier Mathisen til NTB.

Usemje om lønn

Streiken i det irske lågprisselskapet kjem som følgje av misnøye blant Ryanairs pilotar, som ønsker betre betaling og arbeidsvilkår. Om dei ikkje får viljen sin, kan det bli snakk om nye streikar.

- Vi har ikkje høyrt noko frå Ryanair etter at dei avlyste forhandlingane tysdag, men vi kjem ikkje til å gi opp. Om Ryanair framleis ikkje ønsker å prate med oss, kjem vi til å tenkje over nye tiltak, seier Lindgren i PF.

- Unødvendig

Ryanair har omtalt streiken som «unødvendig» og beklaga overfor kundane. Då NTB tok kontakt tidlegare denne veka, oppgav selskapet at dei ikkje hadde tal på kor mange norske kundar som ville bli ramma.

- Vi bryt ikkje ned tala på lufthamn eller marknad, men alle ramma kundar har blitt kontakta og våre kundar kan sjekke status for sitt fly på Ryanair.com, skreiv Ryanairs marknadsansvarlege i Skandinavia, Chris Lundshøj, i ein e-post til NTB.

(©NPK)

Fly frå det irske lågprisselskapet Ryanair stod på bakken i fleire europeiske land fredag, som følgje av pilotstreik. Foto: AP / NTB scanpix

Ryanars skrankar på Schoenefeld-flyplassen utanfor Berlin var stengde fredag, som følgje av streik blant pilotane. Foto: AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...