Det siste spydkastet til Borge sikra EM-finale

Sigrid Borge innfridde under press og klarte 59,55 meter i det tredje og siste kvalifiseringskastet sitt i spyd. Det heldt til ein finaleplass i Berlin-EM.

Osterøy-jenta blei nummer fire i gruppa si og hadde totalt det tiande lengste kastet. Dei tolv beste gjekk vidare.

Finalen blir den første til Borge i eit internasjonalt seniormeisterskap. I fjor blei ho nummer 27 i VM i London, mens ho hamna på 19.-plass i EM for to år sidan.

Borge opna kvalifiseringa med 57,35 meter. Deretter gjorde ho eit dødt kast, og 22-åringen måtte dermed levere i det siste forsøket sitt. Med 59,55 kasta ho 26 centimeter lenger enn utøvaren som tok den siste finaleplassen.

Den personlege rekorden til Borge er på 63,28. Den blei sett under eit stemne i Bærum i juni i fjor.

Christin Hussong var i særklasse best i spydkvalifisering i Berlin torsdag. Det tyske heimehåpet klarte 67,29 meter på første forsøk. Det var ein lengde ingen av konkurrentane var i nærleiken av å matche.

Spydfinalen går fredag.
EMBED START Image Sigrid Borge tok seg til sin første finale i eit internasjonalt seniormeisterskap torsdag. Ho hadde det tiande beste kastet i spydkvalifiseringa under friidretts-EM i Berlin. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix EMBED END Image(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...