Drusiske gislar sett fri frå IS-fangenskap i Syria

Dei 19 attverande drusiske gislane som vart tatt til fange av IS i Syria i sommar er frigjorde. Statlege medium skriv at det skjedde i ein militæraksjon.

Ifølgje nyheitsbyrået SANA vart dei 19 kvinnene og barna, som vart bortførte av IS frå Sweida-provinsen i sommar, frigjorde av regjeringssoldatar, mens IS-medlemmene som heldt gislane vart drepne i kampane.

Rundt 30 personar frå folkegruppa drusarane, for det meste kvinner og barn, vart tatt til fange av IS i juli i år i samband med at IS angreip fleire landsbyar i Sweida-provinsen. Sidan den gong har fleire av gislane blitt drepne, eitt gissel har døydd av sjukdom, mens seks gislar vart lauslatne i oktober etter at den syriske regjeringa inngjekk ein avtale med IS om fangeutveksling.

Den Sweida-baserte journalisten Nour Radwan bekreftar overfor nyheitsbyrået AFP at gislane er frigjorde, men seier at den siste lauslatinga har samanheng med lauslatinga i oktober.

- Lauslatinga av dei attverande gislane kom som ein del av ei fangeutveksling, og i dag var den andre delen av den avtalen, seier Radwan.

Også eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) skriv at gislane vart lauslatne i ei fangeutveksling der syriske styresmakter har lauslate IS-fangar.

(©NPK)

Over 250 menneske, dei fleste av dei sivile, vart drepne, og rundt 30 personar vart bortførte, då IS gjekk til angrep mot fleire drusarlandsbyar i Sweida-provinsen 25. juli. Foto: SANA via AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...