Møre

Eckhoff slo til med etterlengta verdscupsiger

Tiril Eckhoff fekk det endeleg til å klaffe skikkeleg då ho vann normaldistansen i Canada torsdag. Det var den første verdscupsigeren hennar på over eitt år.

Fossum-løparen kunne juble for ein kjærkommen triumf trass i den eine bommen på andre skyting. Sigeren er Eckhoffs sjette i verdscupen. Den førre kom i italienske Antholz 18. januar i fjor.

28-åringen var 10,4 sekund bak tsjekkiske Marketa Davidova etter fjerde og siste skyting, men med ei strålande avslutning i sporet var Eckhoff 9,8 sekund føre i mål.

Ho tok seg god tid då ho var inne på standplass for siste gong. Eckhoff lét ikkje nervane ta overhand og plaffa ned alle blinkane. Det er første gong ho står igjen som vinnar av ein normaldistanse i verdscupen.

- Dette er ein stor dag for meg. Eg takla ein normaldistanse, og det er første gong i karrieren min. Det er fantastisk godt, for det har vore håplaust i år. Så tusen takk til alle som har støtta meg gjennom tjukt og tynt. Eg skulle ønske at eg var meir stabil, sa Eckhoff i sigersintervjuet sitt til NRK og la til:

- Eg må takke fantastiske lagvenninner i dag. Vi gjer ein utruleg laginnsats.

Redusert

Før sigeren på torsdag hadde Eckhoff to 12.-plassar som sesongbeste i verdscupen.

Normaldistansen i canadiske Canmore var redusert frå 15 til 12,5 kilometer på grunn av ekstremkulda som har herja i Nord-Amerika den siste tida. Tilleggstida for kvar bom var også senka frå 60 til 45 sekund.

Ingrid Landmark Tandrevold gjekk også eit strålande løp. 22-åringen augna fire feilfrie skyteseriar, men måtte tole eitt bomskot på nest siste blink. Ho fall ned frå pallplassen då Eckhoff kryssa målstreken.

Gjekk fort

Med 19 av 20 treff viste Tandrevold igjen at ho har teke store steg denne sesongen. For snart tre veker sidan var bærumsjenta berre nokon centimeter unna ein sensasjonell verdscupsiger.

Marte Olsbu Røiseland gjekk styggfort i sporet, men fire bom gjorde at ho ikkje kunne kjempe om pallplassane. Ho var i mål 1.50,7 bak Eckhoff.

Emilie Kalkenberg viste og lovande takter og hadde berre to bom, mens både Synnøve Solemdal og Thekla Brun-Lie fekk tre bomskot. Noreg hadde alle løparane sine inne blant dei 40 beste.

(©NPK)

Tiril Eckhoff kunne smile for siger på normaldistansen i verdscupen torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...