England-spelarane hylla i heimleg presse

Dei engelske fotballherrane kan for éin gongs skyld reise heim frå ein meisterskap utan å bli slakta på britiske avisframsider.

For sjølv om semifinalen i Russland-VM enda med 1-2-tap i ekstraomgangar mot Kroatia, har årets meisterskap skapt håp i det fotballgale landet om at "52 years of hurt» snart er over.

England tok seg til VM-semifinale for første gong sidan 1990, og måten det skjedde på har til og med overbevist dei elles så kritiske avisene i landet.

- De gjorde oss stolte, heiter det i feite typar over framsida til Daily Star, som legg til at stolte «løver» var svært nær ein finale.

Melodien er den same i fleire britiske storaviser. Ord som heltar og stoltheit er gjengangarar, viser ein oversikt hos BBC.

- Vi levde ut draumen. Takk, England, heiter det på framsida hos Daily Express.

- Dei kjem heim ... men kvar av dei er ein helt, skriv The Sun.

Nye tonar

No skal riktig nok dei engelske spelarane ikkje heim frå VM heilt enno. Laurdag ventar bronsekamp mot Belgia, medan kroatane møter Frankrike i finalen søndag.

På vegen mot semifinalane har vi sett eit engelsk lag med ein heilt annan sjølvtillit og tryggleik enn dei førre meisterskapa. I førre VM blei engelskmennene slått ut i gruppespelet, medan det blei exit i åttedelsfinalen mot vesle Island i EM for to år sidan.

Då bar avisframsidene i heimlandet heilt andre overskrifter. The Telegraph hevda at tapet mot islendingane var «Englands største audmjuking», medan Daily Mail kort og godt fastslo at laget var «ute av Europa - igjen».

(©NPK)England-sjef Gareth Southgate og spelarane hans vert takka i heimlege aviser. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...