Møre

Erna Solberg stenger Facebook-veggen sin

Statsminister Erna Solberg (H) stenger veggen sin på Facebook mellombels. Det skjer etter at folk har publisert truslar og sjikane der.

Statsminister Erna Solberg (H) stenger veggen sin på Facebook mellombels. Det skjer etter at folk har publisert truslar og sjikane der.

Solberg opplyser om avgjerda i eit innlegg torsdag.

- Som statsminister har eg vore oppteken av å ha ei open Facebook-side der folk frå heile landet kan gi tilbakemeldingar. Inntrykket mitt er at folk likar å kunne gi respons direkte til meg, både ros og ris. Som ein av få politikarar har eg lenge hatt open vegg her på Facebook, skriv ho.

- Dei siste vekene har det vore svært høg aktivitet i kommentarfeltet og på gjesteveggen min. I utgangspunktet skal det vere høg terskel for å fjerne ytringar, men eg kan ikkje tillate truslar og sjikane mot andre menneske. Eg kjem derfor til å mellombels stengje gjesteveggen, held fram ho.

Solberg vil framleis ha opne kommentarfelt, men oppfordrar alle til å halde seg til sakene.

- Eg tek gjerne imot kritiske innspel, men alminneleg folkeskikk blir forventa. All form for rasisme og grove krenkingar blir sletta, skriv statsministeren.

Ifølgje Dagsavisen har det på Facebook-sida mellom anna vorte lagt ut ein trussel om å sprengje Stortinget, ein kommenter som kom som eit svar på Solberg sitt innlegg om FNs migrasjonsavtale.

(©NPK)

Statsminister Erna Solberg under opninga av Facebooks kontor i Oslo i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...