Møre

Etterlengta russisk VM-siger i turn

Russland vann lagkonkurransen for menn i turn-VM for første gong sidan Sovjetunionen vart avvikla. Det skjedde etter at Kina svikta i det siste apparatet.

Kina, som hadde vunne lagkonkurransen i sju av dei åtte siste VM-a, såg ut til å ha avgjort konkurransen då Zou Jingyuan leverte ei fantastisk skrankeøving til 16,383 poeng, den beste poengsummen nokon utøvar oppnådde i noko apparat med eit heilt poengs margin.

Før svingstong, som var det siste apparatet både for Kina og Russland i finalen på onsdag, leidde kinesarane med 1,394 poeng. Sun Wei klikka og fall ned frå stonga, og med 12,766 poeng slapp han Russland inn i gullkampen igjen.

Nikita Nagornji, som var best av alle i kvalifiseringa til den individuelle mangekampfinalen på fredag, hadde den russiske skjebnen i sine hender då han var siste utøvaren i aksjon, og med 14,460 sikra han russisk gull med ein margin på 0,997 poeng.

OL-verten neste år, Japan, var i leiinga halvvegs og hang lenge med i tetstriden, men fleire klikk i frittståande, som var det siste apparatet deira, gjorde at japanarane måtte nøye seg med bronse. Laget enda 2,5 poeng bak Kina, men 3,5 poeng føre USA på fjerdeplassen.

Framfor 7500 tilskodarar i ein fullsett hall i Stuttgart kunne Russland feire den første VM-tittelen sin for lag. Sovjetunionen vann den åttande og siste tittelen sin i 1991.

Medan russarane jubla, gøymde ein fortvilt Sun ansiktet i hendene.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...