Møre

EU-skeptikarar krev endringar for å godkjenne Mays brexitavtale

EU-skeptikarar i det britiske Parlamentet seier klart at dei ikkje støttar Mays nyaste forsøk på å få brexitavtalen godkjent av Underhuset.

Britiske styresmakter arbeider med å legge fram statsminister Mays brexitavtale for Underhuset for ei avstemming i byrjinga av juni. Mays skilsmisseavtale med EU har vorte nedstemt i Underhuset tre gonger.

- Viss statsministeren tar avtalen med til Underhuset for ein avstemming, blir spørsmålet kva som har endra seg, seier Nigel Dodds i det nord-irske unionistpartiet DUP.

- Med mindre ho kan vise til noko nytt om «backstop»-problemet, er det høgst sannsynleg at avtalen hennar endå ein gong blir nedstemde, held fram Dodds.

Irskegrensa

Backstop er ein garanti for at det ikkje blir innført kontrollar på grensa mellom Irland og Nord-Irland. Han er berre meint å tre i kraft som ein siste utveg viss inga alternativ løysing kjem på plass i tide.

Backstop er derimot djupt kontroversiell på britisk side. Garantien er berre meint som ei mellombels løysing og har ingen klar utløpsdato. Viss han først tek til å gjelde, kan han ikkje avviklast før EU og Storbritannia er samde om det, noko som skaper britisk frykt for at landet skal vere bunde av EU-regler på ubestemt tid.

Samtalar med Corbyn

Også Owen Paterson, som er blant 80 Europa-skeptikarar i Det konservative partiet, gir uttrykk for at han vil stemme ned avtalen på nytt dersom May ikkje fremmar noko nytt.

Tysdag kveld var May i samtalar med opposisjonsleiar Jeremy Corbyn for å løyse brexit-krisa etter eit sju timar langt krisemøte i regjeringa dagen før.

Storbritannia skulle etter planen ha forlate EU 29. mars, men skilsmissa er utsett til 31. oktober.

(©NPK)

Storbritannias statsminister Theresa May har så langt ikkje fått gjennomslag i Underhuset for skilsmisseavtalen med EU. Foto: Liam McBurney / PA / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...