Møre

FA-tilsett ønskjer større politisk innsats mot rasisme i fotballen

Chelseas første farga kaptein, Paul Elliott, som no arbeider for FA, ber om at regjeringa skal mobilisere i kampen mot rasisme på fotballstadion.

Dette melder det internasjonale nyheitsbyrået AFP.

Den 55 år gamle tidlegare midtstopparen seier til BBC at det engelske fotballforbundet FA har nulltoleranse overfor rasisme, og han meiner at regjeringa bør ta same standpunkt.

I 2018/19-sesongen auka mengda av rasistiske hendingar i engelsk fotball med 43 prosent frå sesongen før.

Må følgje opp

– I fotballen blir det sendt ut eit tydeleg signal om nulltoleranse. Regjeringa må følgje opp og gjere det same, meiner Elliott.

Ein av spelarane som har vorte roste for å stå opp mot rasisme, er Manchester City-stjernespiss Raheem Sterling.

Ifølgje Elliott er det viktig at spelarar får støtte i slike tilfelle, sidan dette vil vere nyttig både i fotballen og for samfunnet elles.

Stå saman

– At vi står opp mot rasismen og seier meininga vår, vil skape positive ringverknader for åtferda på fotballstadion. Det kan igjen ha ein dominoeffekt i samfunnet.

– Med all respekt så er dette eit område der vi må danne ein felles front, vi må stå saman.

I ei fråsegn til BBC seier Departementet for digital teknologi, kultur, medium og sport at dei strevar etter å arbeide saman med fotballstyresmaktene for å kjempe mot rasismen.

– Rasisme og alle former for diskriminering har ingen plass verken i fotballen eller samfunnet, og vi må stå opp mot denne avskyelege åtferda. I kunngjeringa heiter det vidare:

– Vi er fullstendig innstilte på å arbeide tett saman med fotballen for å handtere problemet.

Departementet seier òg at dei følgjer nøye med på innsatsen til fotballstyresmaktene mot rasismen.

(©NPK)

Manchester Citys Raheem Sterling er ein av dei som har kjent rasismen på kroppen. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...