Fallande oljepris trekte Oslo Børs ned

Ein lågare oljepris drog med seg tungvektarar som Equinor og Aker BP på Oslo Børs onsdag.

Hovudindeksen enda på 1066,12 poeng. Det er 0,5 prosent under rekordnoteringa på tysdag.

Noko av årsaka til nedgangen er ein lågare oljepris. Ved børsslutt onsdag vart eit fat nordsjøolje handla for rundt 62,40 dollar. Det er rundt 1,40 dollar lågare enn det kursen låg på då børsen stengde tysdag.

Equinor, Aker BP og DNO var blant oljeaksjane som fall onsdag, med ein nedgang på høvesvis 0,9, 0,9 og 2 prosent.

Equinor vart samtidig den mest omsette aksjen i dag med handel for 448 millionar kroner.

Vinnaren i dag vart kjøleteknologiselskapet Asetek med ein oppgang på 21,4 prosent. Det kom etter at dei melde at dei forventar ein omsetningsvekst i år på mellom 20 og 30 prosent.

IT-selskapet Kahoot hadde det brattaste fallet. Dei gjekk ned 7,7 prosent etter at dei onsdag melde at dei har auka inntektene med 195 prosent, og at dei kjøper læringsplattforma Motimate.

På dei store Europa-børsane har tendensen onsdag vore mindre negativ enn i Noreg. DAX 30 i Frankfurt låg i 17-tida norsk tid ned 0,1 prosent, CAC 40 i Paris hadde ein oppgang på 0,2 prosent, medan FTSE 100 i London hadde ein oppgang på 1 prosent.

(©NPK)

Oslo Børs fall onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...