Møre

Dei fire personane som henta opp av sjøen i Tromsø var livlause, opplyser politiet

Fire personar er henta opp av sjøen ved sørlege delen av Tromsøya. Det vart gitt livreddande førstehjelp. Nødetatane undersøker no om det er fleire i vatnet.

– Vi har henta opp fire personar, det vart gitt livreddande førstehjelp på staden. Alle er frakta til Universitetssjukehuset Nord-Noreg (UNN), og det er uviss tilstand på dei som vart berga opp, seier operasjonsleiar Kåre Munkvold i Troms politidistrikt til Nordlys.

Dei opplyser at alle fire personane vart funne livlause.

UNN stadfestar på Twitter at personane har komme til sjukehuset, men understrekar at sjukehuset førebels ikkje har detaljar om verken kjønn, alder eller skadeomfang.

Leitar etter fleire

Nødetatane er måndag kveld på staden og undersøker om det kan vere fleire personar i sjøen. Mellom anna med dykkarar. Politiet får bistand frå brann- og helsevesenet, og dessutan redningsskøytene Skomvær III og Gideon, og helikopter, ifølgje innsatsleiar Robin Åsheim Lindberg.

Redningsmannskap søker òg i fjøra, i tillegg til at det blir brukt ein gummibåt til søk nær land.

– Vi har ikkje status på tilstanden til dei vi henta opp, og jobbar no med å kartlegge og gjere søk for å finne ut om det er fleire personar i sjøen. Vi har inga oversikt over kva dei gjorde der, seier Lindberg til NRK.

Ifølgje Nordlys blir òg søkte rundt Grindøya og Håkøya.

Fotspor mot sjøen

Til Nordlys seier politiet at dei vart møtt av fotspor som leidde ned til sjøen då dei kom til staden.

Det var forbipasserande som fatta mistanke om at noko var gale og varsla politiet. Første politipatrulje på staden fann dei fire som vart henta opp.

Politiet har ikkje sikker identifikasjon på personane.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...