Møre

Fiskerirekord: Landa fisk for 20 milliardar kroner

Norske fiskefartøy fanga mindre torsk og makrell i 2018, men høgare prisar bidrog til at fisken dei leverte frå seg, hadde rekordhøg verdi.

Til saman leverte fartøya fisk til ein verdi av om lag 20 milliardar kroner til norske fiskebedrifter. Det er 1,4 milliardar kroner meir enn året før, opplyser Fiskeridirektoratet.

Dette skjedde trass i kraftig nedgang i fangsten av viktige fiskeslag som torsk og hyse, på høvesvis 10 og 18 prosent. I tillegg gjekk fangsten av makrell og sild ned.

Auka fangst av fiskeslag som lodde og sei bidrog likevel til å vege opp for denne nedgangen i fangstvolum. Samtidig gjorde ein prisauke at verdirekorden vart nådd.

- Ein prisauke på både torsk og hyse gjer at totalverdien innan torskefiskeria likevel har halde seg stabil frå 2017 til 2018. Torsk og torskearta fisk står med 10 milliardar for halvparten av totalverdien i norske fiskeri i 2018, skriv Fiskeridirektoratet.

Fangstleveransane av reker dobla seg frå 2017 til 2018.

- Landa kvantum var på like over 28 tusen tonn. Trass i ein nedgang i pris på 6,5 prosent, vart den totale utbetalte verdien nesten dobla og enda på over 1 milliard kroner.

Direktoratet har laga ein splitter ny nettportal der spesielt interesserte kan hente ut informasjon om fangsten av dei ulike fiskesortane, mellom anna sortert på kva for ein kommune fisken vart levert i og kva for ein reiskap som vart brukt under fangsten.

(©NPK)

Norske fiskefartøy leverte frå seg fangst til ein rekordverdi ved norske fiskemottak i fjor. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix / NPK.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...