Fleire skogbrannar i Sør-Noreg

Det er stor skogbrannfare i Sør-Noreg, og det har brote ut skogbrann i både Aust-Agder og Oppland.

Ein skogbrann spreidde seg onsdag kveld utover eit område på fem mål i Risør i Aust-Agder. Brannvesenet arbeider med sløkking.

Ifølgje politiet er brannområdet nær Hødnebø nord for byen Risør. Agderposten skriv at eit brannhelikopter var i gang med sløkkingsarbeid rundt klokka 18.

Like etter klokka 19 opplyste Hans Henrik Bakke i brannvesenet i Agder at de hadde kontroll på brannen. Det var ikkje lenger opne flammar på staden, men mykje varme i terrenget.

- Vi sit og ser på varmesøkjande kamera, og for augneblinken har vi ei god kjensle på at vi skal halda brannområdet som det er, seier Bakke til avisa. Han seier det truleg er lynnedslag som er årsaka til brannen.

Samtidig ber 110-sentralen Telemark folk i Kragerø, Stabbestad og Gjerstad om å halda vindauga lukka i nokre timar på grunn av røyk frå brannen.

Brann i Oppland

Det brenn også i Oppland, mellom Sel og Vågå.

- Det er snakk om ein skogbrann på ei strekning som utgjer om lag 150 til 250 meter under høgspentlinja, opplyser vaktleiar Trond Linnerud ved 110-sentralen til Gudbrandsdølen Dagningen.

Brannvesenet fekk melding om brannen klokka 17.30. Ein time seinare hadde brannvesenet ikkje kontroll på brannen. Eit sløkkingshelikopter hjelper til i sløkkjearbeidet, og det kan bli aktuelt å rekvirera endå eit helikopter. Også sivilforsvaret er kalla inn.

Det er førebels ikkje kjent kva som er årsak til brannen.

Fleire brannar

Brannane kjem på eit tidspunkt der det er stor skogbrannfare i store delar av Sør-Noreg.

Tysdag tok det til å brenna i Froland, ein annan kommune i Aust-Agder, men brannvesenet klarte å stoppa flammane etter at eit område på 90 mål skog blei svidd av.

(©NPK)Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...