FN: Kampar i Idlib i Syria kan føre til ny flyktningkrise

Syriske styrkar har bedt attverande opprørarar i Idlib-provinsen legge ned våpena. Kampar i området kan føre til ei enorm flyktningkrise, åtvarar FN.

I løpesetlar syriske militære helikopter torsdag slapp over område i Idlib kontrollert av opprørarar, blir opprørarane bedne om forsoning med styresmaktene.

- Krigen nærmar seg slutten. Det er på tide å stanse valden og innbyggjarane våre bør bli forsona, blir det poengtert ifølgje eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som har lagt ut ein kopi av løpesetlane.

Ifølgje SOHR landa løpesetlane på eitt område i Idlib, mens eit anna område kontrollert av opprørarar blei bomba kraftig.

Titusenvis av flyktningar har søkt ly i Idlib-provinsen, og ein eventuell krigføring i provinsen kan føre til at hundretusenvis av syrarar i provinsen som grenser til Tyrkia, blir ytterlegare fordrivne.

- Krigen må ikkje få lov til å bevege seg til Idlib. Det er eit stad som er fylt til randa av flyktningar og internt fordrivne menneske, seier FN-utsending Jan Egeland, som også er generalsekretær i Flyktninghjelpen.

Egeland fryktar at ein Idlib-krig vil utløyse ein massiv flyktningstraum til Tyrkia. Det er derimot ikkje berre flyktningar i Idlib, ettersom mange opprørarar og familiane deira er busette i Idlib, som eit ledd i avtalar som er inngått i takt med at syriske regjeringsstyrkar har tatt kontroll over nye område, blant dei Aleppo og Aust-Ghouta.

FN har begynt å førebu seg til ei ny bølgje av massefordrivne flyktningar i området, men sjølv før ein slik situasjon har inntreft, er dei humanitære organisasjonane i Idlib overarbeida.

Behovet for regionale våpenkviler er stort, ifølgje Egeland, som no ber Russland, Tyrkia og Iran om hjelp til å påverke Bashar al-Assad.

- Dette området skrik etter diplomatiske løysingar, seier han.

(©NPK)

Syriske styrkar har bedt attverande opprørarar i Idlib-provinsen legge ned våpena. Kampar i området kan føre til ein enorm flyktningkrise, åtvarar FN. Foto: AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...