Møre

Forbrukartilsynet blir flytta til Grenland

Regjeringa har bestemt at Forbrukartilsynet skal flyttast frå Oslo til Grenland. Dette omfattar rundt 30 stillingar, og prosessen skjer i løpet av to år.

Regjeringa kunngjorde endringane i verkemiddelapparatet på forbrukarområdet torsdag. Endringane skal gi tydelegare rollefordeling, betre samordning og eit meir effektivt klagebehandlingstilbod, heiter det.

- Klagebehandlingstilbodet skal samlast hos Forbrukartilsynet, og Forbrukarrådet skal reindyrkast som interesseorganisasjonen til forbrukarane. Formålet med dette er å skape eit betre vern for norske forbrukarar, seier forbrukarminister Linda Hofstad Helleland (H).

Endringane inneber også at Sekretariatet for Marknadsrådet og Forbrukarklageutvalet blir avvikla. Oppgåvene blir overførte til Forbrukartilsynet.

Hovudkontoret for det utvida Forbrukartilsynet blir lagt til Grenlands-området. Tilsynet skal samtidig overta kontora til Forbrukarrådet i Tromsø, Stavanger og Skien. Endringane inneber at rundt 40-50 stillingar blir flytta ut av Oslo. Flyttinga til Grenland gjeld rundt 30 stillingar, får NTB opplyst.

Det er planlagt at omstillingsprosessen kan føregå innanfor ein periode på inntil to år, opplyser regjeringa.

- Eg forstår at desse endringane blir opplevd som dramatiske for dei tilsette som blir ramma. Men som statsråd har eg ansvaret for å bidra til ei best mogleg organisering av sektoren. Eg vil legge til rette for ein best mogleg prosess overfor dei tilsette. Dei vil bli godt varetatt i tråd med dei reglane som gjeld for omstilling i staten, seier Helleland.

(©NPK)

- Eg forstår at desse endringane blir opplevd som dramatiske for dei tilsette som blir ramma. Men som statsråd har eg ansvaret for å bidra til ei best mogleg organisering av sektoren, seier forbrukarminister Linda Hofstad Helleland, her under trontaledebatten på Stortinget i fjor haust. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...