Foreldra til Melania Trump har fått amerikansk statsborgarskap via omstridt lov

Foreldra til førstedame Melania Trump er innvilga amerikansk statsborgarskap i samsvar med ei lov som president Trump tidlegare har tatt avstand frå.

Viktor og Amalija Knavs avla statsborgarskapseiden i New York torsdag, opplyser ein advokat for paret. Dei har budd i USA lenge, men har hatt slovensk pass. No er svigerforeldra til presidenten ekte amerikanarar. Kravet er fem års butid i USA før ein kan søke om statsborgarskap.

Advokat Michael Wildes erkjenner at ekteparet har fått amerikansk statsborgarskap gjennom lova om familiegjenforeining. Dette er ein del av immigrasjonspolitikken som Trump tidlegare har tatt uttrykkeleg avstand frå.

I USA er ordninga kalla «kjede-migrasjon», ei tilvising til at éin person i ein innvandringsfamilie får amerikansk statsborgarskap, for så å vise til retten til familiegjenforeining.

Sist november gjorde Trump det klokkeklart kva han meinte om dette. I ei twittermelding, i store bokstavar, sa han at familiegjenforeining er uakseptabelt og må ta slutt. Han sa at blant slike familiar kan det vere personar som er genuint vonde.

74 år gamle Viktor Knavs er berre to år eldre enn president Trump. Han er ein tidlegare bilseljar frå Slovenia. Kona Amalija Knavs er 73 år gammal og tidlegare arbeider i ein tekstilfabrikk. Dei er begge pensjonistar og bur store delar av året i USA, der dei brukar mykje tid med Melania og barnebarnet Barron.

Dottera til paret fekk namnet Melanija Knavs. Ho skifta namn til Melania Knauss da ho starta modellkarrieren sin. Ho busette seg i 1996 i New York og møtte Donald Trump to år seinare.

(©NPK)

Foreldra til førstedame Melania Trump i USA, Viktor and Amalija Knavs, høyrer på advokaten sin kunngjere at dei no er amerikanske statsborgarar. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...