Fotballforbundet frikjenner Brann etter Nilsen-overgangen

Overgangen til Sivert Heltne Nilsen frå Brann til danske Horsens blei sett under lupa, men NFF konkluderte torsdag med at bergensarane ikkje har brote reglane.

Det stadfestar leiar Espen Auberg i den juridiske seksjonen til Norges Fotballforbund overfor NRK.

- Konklusjonen til påtaleeininga i forbundet er at det ikkje er grunnlag for å tru at det har vore eit brot på overgangsreglementet, seier Auberg.

Det er halvanna veke sidan at NFF ville til botns i omstenda rundt det overraskande salet til Brann av Nilsen. Fotballforbundet hadde reagert på medieoppslag om at Brann hadde lova midtbanespelaren å selje han om det kom eit godt nok tilbod frå utlandet.

Ein slik avtale kunne vere i strid med overgangsreglane til NFF. Men etter ein gjennomgang av saka har forbundet komme fram til at Brann ikkje har gjort noko ulovleg.

- Konklusjonen er at den felles forståinga partane hadde, ikkje var juridisk bindande. Med denne forståinga ville ikkje Nilsen vunne fram i ei sak i etterkant, om han ikkje hadde fått gjennom overgangen til Horsens, forklarer Auberg til NRK.

Styreleiar i Brann Eivind Lunde er i Bergens Tidende blitt sitert på at klubben eigentleg ikkje hadde anna val enn å selje Nilsen då tilbodet frå Horsens kom. Han viste til at Brann ville vere lojale til lovnaden dei hadde gitt midtbanespelaren.

Nilsen-salet overraska både supporterane til Brann og mange fotballekspertar. Brann toppar tabellen og jaktar den første seriemeisterskapen sin sidan 2007, men likevel blei ein av dei viktigaste spelarane på laget selt midt i sesongen.

26-åringen er son av Brann-trenar Lars Arne Nilsen.

(©NPK)

Brann blei etterforska for moglege brot på overgangsreglane til NFF då Sivert Heltne Nilsen blei selt til danske Horsens. Torsdag fekk bergensarane beskjed om at dei var frifunne. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...