Møre

Frilansfotograf vann Årets bilde

Frilansfotograf Brian Cliff Olguin vann prisen for Årets bilde då Pressefotografenes klubb fredag delte ut dei prestisjetunge fotoprisane sine.

Olguin vann med eit bilde som viser kvardagen til eit par som bur i ein kommunal bustad.

I grunngivinga si for å gi Brian Cliff Olguin utmerkinga skriv juryen mellom anna:

- Årets bilde voks for juryen undervegs. Då avgjerda skulle takast, var det berre eitt bilde som kunne vinne, og dette vart einstemmig vedtatt av juryen. Fotografen har dratt heim til dei statistikken handlar om, og han vågar å gå inn i det sårbare. Forskjellane i det norske samfunnet ser oss i auga på ein ekstremt verdig måte.

Sjølv seier fotografen dette om bildet:

- Mange som lever med låginntekt står utanfor den ordinære bustadmarknaden. Nokon av dei dårlegast stilte fell òg utanfor den private leigemarknaden, og kan derfor berre søke om kommunal leilegheit.

Paul S. Amundsen vart kåra til Årets fotojournalist, medan Simen R. Ulvestad fekk utmerkinga Årets nykommar.

(©NPK)

Brian Cliff Olguin er vinnar av Årets bilde, her under utdelinga på Litteraturhuset i Oslo fredag kveld.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Årets bilde av Brian Cliff Olguin. NB: Bildet skal berre nyttast i samband med omtale av Årets bilde.
Foto: Brian Cliff Olguin / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...