Frp-arar vil samarbeida med Sverigedemokraterna

Christian Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen i Frp er opne for samarbeid med Sverigedemokraterna. Tybring-Gjedde meiner det er mange likskapar mellom partia.

- Det er ingen tvil om at vi begge ønskjer ein restriktiv innvandringspolitikk. Dei ønskjer å bevara svensk kultur og fellesskap, på same måte som vi ønskjer å bevara den norske nasjonalstaten, seier Tybring-Gjedde til NRK.

Partitoppar i Framstegspartiet har tidlegare teke tydeleg avstand til det høgrepopulistiske og innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna. Under det svenske riksdagsvalet i 2014 kalla partileiar Siv Jensen oppslutnaden til partiet for eit sjukdomsteikn, og sa same året at partiet var stifta som eit reint framandfiendtleg parti.

Tybring-Gjedde seier no at det er fleire likskapsteikn mellom Frp og Sverigedemokraterna, og meiner partiet ikkje er det same i dag som då det blei stifta.

- Alle parti har ulik bakgrunn. Det vi innrettar oss etter er det partiet er i dag. I dag er ikkje Sverigedemokraterna eit rasistisk parti, seier han.

Tidlegare justisminister Per-Willy Amundsen har også uttrykt eit ønske om samarbeid. Han stadfestar overfor NRK at han støttar Tybring-Gjedde.

Helge André Njåstad, parlamentariske nestleiar i Frp, seier likevel at eit samarbeid med Sverigedemokraterna ikkje er tema per dags dato.

(©NPK)Stortingsrepresentant for Frp, Christian Tybring-Gjedde, seier han ikkje er framand for eit samarbeid med Sverigedemokraterna. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...