Frp avviser forslaget til Høie om å trekke støtta til tannregulering

Helsepolitisk talsmann i Frp Bård Hoksrud vil ikkje vere med på helseminister forslaget til kutt i støtta til tannregulering frå Bent Høie (H).

Helsepolitisk talsmann i Frp Bård Hoksrud vil ikkje vere med på helseminister forslaget til kutt i støtta til tannregulering frå Bent Høie (H).

Høie seier til Stavanger Aftenblad at systemet i dag legg eit press på foreldre om å betale for kostbar tannregulering for barnet sitt som ikkje alltid er medisinsk nødvendig.

Utan å bekrefte det, går helseministeren langt i å antyde at støtteordninga ein har i dag vil bli barbert når forslaget til statsbudsjett for neste år blir lagt fram i oktober.

Men det vil leiaren av Frps helse- og omsorgsfraksjon på Stortinget ikkje vere med på:

- Eit slikt kutt vil ramme barn og unge som fram til i dag har hatt eit klart behov for tannregulering. Det vil Frp ikkje støtte, seier Hoksrud til NTB.

Høie viser blant anna til nabolanda som har strengare vurdering enn Noreg, og minner om at det framleis er slik at foreldra som sit igjen med størsteparten av rekninga. Han viser også til at Helsedirektoratet påpeiker at mykje av behandlinga ein har i dag berre er kosmetisk.

- Frp vil jobbe hardt opp mot regjeringa for at dette forslaget blir lagt i skuffen og aldri blir tatt opp igjen, seier Hoksrud.

Også Tellef Inge Mørland (Ap) reagerer negativt på forslaget.

- Dette vil forsterke dei sosiale ulikskapane innan tannhelse. Tannregulering er allereie dyrt, seier han til Fri Fagbevegelse.

Hoksrud seier seg einig, og legg til:

- For mange vil dårleg eller feil tannstilling svekkje sjølvtilliten og redusere livskvaliteten. Vi veit også at feil ved tennene kan føre til mobbing og psykiske utfordringar. Dette er viktige moment som talar sterkt mot å kutte i støtta, seier Hoksrud.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...