Fylka vil forhandle med staten om ferjeprisar

Om ferjeprisane skal bli redusert allereie i vår, hastar det enormt, meiner fylkesrådsleiar Tomas Norvoll (Ap) i Nordland. Han vil ha eit nytt regulativ.

Allereie måndag kveld, like etter at ferjeforliket mellom «firarbanden» Arbeidarpartiet, Senterpartiet, Framstegspartiet og SV, og dessutan Raudt, var på plass, tok Norvoll kontakt med kollegaene sine i alle fylka for å bane veg for forhandlingar med staten om ferjeprisane.

– Alle vil jo dette og er glade for at Stortinget går inn for å få ned prisane. No må vi få gjort dette på ein måte som blir bra, seier Norvoll til NTB.

Pris ukjent

Samferdselsdepartementet opplyser til NTB at dei førebels ikkje kan seie noko om når reduserte ferjeprisar kan bli ein realitet, eller kva tiltaket vil koste.

– Stortinget vedtok dette i går, og departementet har derfor ikkje rokke å gjere ei grundig vurdering av saka. Men vi vil no starte ein prosess for å følgje opp Stortingets vedtak, seier statssekretær Ingelin Noresjø (KrF).

Fleirtalet på Stortinget bad måndag regjeringa komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett i mai med forslag til reduserte ferjetakstar allereie for inneverande år og ein forpliktande plan for halvering av ferjeprisar på både riksvegs- og fylkesvegsamband. Løysingar for lågare takstar for pendlarar skal prioriterast, og reduksjonen skal finansierast av staten.

Samspel

Norvoll meiner det må lagast eit felles regulativ over kva det skal koste å ta ferje i Noreg, og peikar på at dagens ferjeregulativ er laga for dei lange og tungt trafikkerte ferjerutene.

– Men i fylka finst det mange andre ruter, og ferjer kostar ulikt i dei ulike fylka. Det må lagast eit nytt regulativ, og det er eit ganske omfattande arbeid. Men det krev eit samspel mellom fylka som eig ferjesambanda, og staten. Skal vi få dette på plass allereie i år, hastar det enormt, seier Norvoll.

– Vi vil sikre at staten følgjer opp stortingsvedtaket i dialog med fylka, understrekar han.

– Slik eg les fleirtalet, er dei utolmodige og vil ha ein reduksjon i inneverande år. Det er jo supert. Men det er ein jobb som må gjerast. Skal dette komme i revidert slik at det kan innførast allereie i år, har vi ikkje anna enn tida og vegen, seier Norvoll.

(©NPK)

Bubilar køyrer om bord i ferja Melshorn som går mellom Skarberget og Bognes i Nordland. Nordland har i alt 23 ulike ferjesamband og krev no forhandlingar med staten om eit nytt ferjeregulativ. Foto: Marianne Løvland / NTB / NPK

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...