Møre

Graabak på andreplass etter sterk avslutning

Kombinertløpar Jørgen Graabak vart nummer to i Val di Fiemme i Italia etter å ha gått ut som nummer seks. Sigeren gjekk til Johannes Rydzek frå Tyskland.

27-åringen frå Trondheim spurta inn til andreplass etter ein gnistrande sisterunde. Johannes Rydzek var raskast, mens Mario Seidl, som leia klart etter hopprennet, vart nummer tre.

Jarl Magnus Riiber vart nummer fire, mens Jan Schmid kom i mål på 9.-plass, eit drygt minutt bak vinnaren.

Riiber gjekk ut som nummer to, 39 sekund bak leiande Mario Seidl frå Austerrike. Den norske kometen, som har vore heilt overlegen denne sesongen, knappa tidleg inn på tida. Halvvegs var avstanden på 18 sekund, mens ein trio beståande av Jørgen Graabak, Johannes Rydzek og Akito Watabe følgde like bak.

Ut på den tredje av fire rundar vart trioen til ein kvartett, då Riiber vart henta inn. Dei fire sleit lenge med å knappe inn på Seidl, men verka meir interessert i kven som skulle dra gruppa. Det forstod NRK-ekspert Fred Børre Lundberg lite av.

- Det er litt unødvendig å drive å lure sånn og så bli nøydd til å spurte om ein andeplass. Det er litt bortkasta, sa han.

Men med ein dryg kilometer igjen klinte verkeleg Rydzek til, og fekk Jørgen Graabak på slep. Dei to henta inn Seidl. Rydzek vart for sterk i avslutninga, og dermed vart det ein kamp om andreplassen for Graabak.

(©NPK)

Jørgen Graabak blei nummer to i Italia.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...