Møre

Grisebønder droppar sluttpakke

13 av 90 grisebønder som hadde takka ja til sluttpakke, har den siste tida ombestemt seg og vil heller fortsetje drifta.

Interessa var i utgangspunktet stor då ordninga med å betale 16.000 per avlspurke til bønder som slutta med grisehald, vart lansert. Men for drygt to veker sidan sat Nortura igjen med 90 bønder som ville slutte, betydeleg færre enn det som var målet.

Sidan den gongen har 13 bønder ombestemt seg, slik at det no er 77 som framleis vil ha sluttpakke, skriv Nationen. Dei har til saman litt over 2.500 purker. Målet med ordninga var å redusere mengda avlspurker med 4.000 for å få balanse i ein marknad prega av overproduksjon og tusenvis av tonn med svinekjøtt på reguleringslager.

- Vi skulle gjerne hatt større oppslutning om utkjøpsordninga. Det er viktig å få ned produksjonen, seier Norturas direktør for marknadsregulering Ole Nikolai Skulberg.

- Dette er ein gyllen sjanse til å kaste inn handkleet, seier Skulberg og oppfordrar fleire grisebønder vurdere å nytte seg av ordninga, som er open fram til 1. mai.

(©NPK)

Nortura håpar fleire grisebønder vil nytte sjansen og takke ja til sluttpakke. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...