Haga fall for satsing på sprint

Landslagsleiinga i langrenn hevdar at Ragnhild Haga (30) er ute av landslaget først og fremst fordi det skal satsast meir på sprint.

Under den digitale pressekonferansen på tysdag, der laget i neste sesong vart offentleggjord, var det vrakinga av 30 år gamle Haga som skapte mest merksemd.

Kvinnelandslaget består av elleve utøvarar etter eit Anne Kjersti Kalvå og Mathilde Myrvold er kommen inn.

Fleire stilte spørsmål om resultata til Haga ikkje var såpass gode at ho hadde fortent ein plass blant dei elleve som til slutt vart vald av landslagsleiinga.

– Vi er tynnare på sprintsida, og det er den delen vi må ta mest vare på. Det er grunnen til at vi enda opp med det laget vi har, seier landslagstrenar Ole Morten Iversen.

Vanskeleg val

Han seier at han hadde 12 namn å velje i, og då vart det ingen plass til Haga sjølv om også resultata hennar var gode nok til at ho kunne ha vorte teken ut.

– Vi har valt å ha eit stort lag med både sprint og distanse, og då er det heilt avgjerande å kunne balansere sprintdelen og distansesida godt nok. Slik situasjonen har vore i dei siste åra, er det openbert at det er på sprintsida vi har hatt mest å hente.

Iversen seier at éin distanseløpar måtte ut og at avgjerda var vanskeleg på grunn av jamne resultat mellom dei aktuelle løparane.

– Det vart Ragnhild. Ho er sjølvsagt ikkje samd i det, og ho er heller ikkje samd i prioriteringane våre. Men ho respekterer uttaket, er motivert til neste sesong og er ivrig til å vise oss at vi tek feil.

Avviser

Iversen avviser at det er utanomsportslege årsaker til at Haga ikkje kom med.

– Eg kan avkrefte at ting vi diskuterer internt er avgjerande når lag blir tekne ut, sjølv om Ragnhild som alle andre har teke opp ting som både har vore bra og mindre bra, seier han.

Haga har sjølv sagt at ho held fram satsinga fram mot OL i Beijing utanfor landslaget.

(©NPK)

Tida til Ragnhild Haga på langrennslandslaget er førebels over. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...