Handhelsing opp for Diskrimineringsnemnda

Diskrimineringsnemnda skal behandle saka der ein lærar som nekta å handhelse på kvinnelege kollegaer, ikkje fekk fornya vikariatet.

Den muslimske mannen i 40-åra blei tidlegare denne veka intervjua i Dagsavisen. Han forklarer haldninga med at han ikkje ville utsette seg for freistingar og at han følgjer profetens ord.

Mannen har klaga inn både Ekeberg skule i Oslo og Nav inn for nemnda. Nav gav avslag på søknaden om sosialstøtte med grunngiving at mannen hadde takka nei til anna arbeid.

Etter planen skal Diskrimineringsnemnda behandle sakene samla i møte 9. oktober. Ein reknar med at dei endelege avgjerslene vil vere klare i november, opplyser direktør Ashan Nishantha til NTB.

Ombod: Vanskeleg situasjon

Likestillings- og diskrimineringsombod Hanne Bjurstrøm seier at saka illustrerer ein vanskeleg situasjon der to menneskerettar kolliderer: omsynet til kjønnslikestilling og omsynet til religionsfridom.

Bjurstrøm legg til at arbeidsgivar også må tenkje på korleis ein jobb skal utførast. Ho seier det må gjerast ein interesseavveginga.

Må faktisk handhelse

Likestillings- og diskrimineringsombodet meiner at personar som jobbar med menneske, må finne seg i å handhelse. Om ikkje kan det bli oppfatta som manglande respekt.

Ho meiner det i dei aller fleste arbeidsforhold vil det vere legitimt å krevje at ein handhelser.

- Men det kan heller ikkje late ute at ein annan type respektfull form for helsing, knytt til religion, kan vere i samsvar med utføring av arbeid og likebehandling av kvinner og menn, seier Hanne Bjurstrøm.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...