Hareide: - Eg er i limbo

KrFs partileiar Knut Arild Hareide medgir at tilværet er sett på vent etter at han tapte kampen om vegval for partiet førre veke.

Ein sterkt forkjølt og tilsynelatande ganske matt Hareide la fredag fram KrFs alternative budsjett saman med nestleiarane Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad.

Mens dei fleste spørsmål og mesteparten av merksemda no kretsar rundt Ropstad som forhandlingsleiar og den heitaste partileiarkandidaten, medgir Hareide at han no er på ein mellomstasjon som leiar for partiet.

- Eg trur folk veit at eg er på veg bort som partileiar. No skal vi berre lykkast med dei forhandlingsprosessane, og fram til det er det heilt naturleg at eg kjem til å vere i ein limbo-funksjon til eg trer tilbake, seier Hareide til NTB.

Under KrFs landsmøte sist fredag, varsla Hareide at han går av dersom Ropstad lykkast med å ta KrF inn i den borgarlege regjeringa, men at han fortset dersom forhandlingane mislykkast og partiet går vidare til sonderingar med Ap og Sp. No understrekar han:

- Blir det sånn som både eg og partiet ønsker, så lykkast vi med dei forhandlingane med Erna. Eg ønsker at vi skal lykkast med å gå inn i Solberg-regjeringa no som partiet har gjort eit retningsval, og eg kjem til å bidra til at vi går inn i den regjering, seier han.

Til Dagbladet torsdag seier Hareide at sjølv om han går av som partileiar, vil han ikkje «melde seg ut».

- Det er opp til Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad å sette saman sitt mannskap. Det er ikkje naturleg for meg å gå inn i ei regjering med Frp. Men eg vil vere i Stortinget og gjere ein jobb der, så er det opp til dei om dei vil bruke meg som parlamentarisk leiar eller til noko anna, seier Hareide til Dagbladet.

(©NPK)

KrFs partileiar Knut Arild Hareide (midten) seier han er i ein limbo-situasjon mens han ventar på å gå av. Her omkransa av nestleiarane Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad under framlegginga av det alternative statsbudsjettet fredag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...