Møre

Haugesund og Molde bøtelagt etter utlånsavtale

Haugesund og Molde får bot på 20.000 kroner for brot på utlånsavtalar for to Molde-spelarar.

Dom- og sanksjonsutvalet i Norges Fotballforbund kom dermed fram til at dommen frå påtalenemnda var passande.

Klubbane inngjekk utlånsavtalar om dei to Molde-spelarane Ibrahima Wadji og Tobias H. Svendsen. Avtalane skal ha innehalde ei avgrensing som sa at spelarane ikkje kunne spele mot Molde FK for FK Haugesund.

I dommen heiter det: I samsvar med overgangsreglementet kan det i samband med overgang eller utlån av spelarar ikkje blir avtalt vilkår av økonomisk, sportsleg eller annan karakter knytt til bruk av spelaren i spesielle kampar eller bestemte tidsrom.

På grunnlag av dokumentasjon og forklaringar som ligg føre, finn doms- og sanksjonsutvalet det bevist at klubbane munnleg har avtalt at dei to Molde-spelarane ikkje skulle spele mot FK Haugesund, som beskrive i meldinga frå påtalenemnda.

I dommen heiter det at det er ingen tvil om at avtalen vart inngått mellom klubbane. At klubbane seinare vart einige om at avtalen ikkje skulle gjelde, endra ikkje det faktumet at avtalen var uregelmessig inngått.

Utvalet skriv mellom anna dette om sanksjonsutmålinga:

- Slike avtalar er eigna til å påverke seriespelet og kan ha uheldige konsekvensar for andre klubbar i serien. Allmennpreventive og individualpreventive omsyn tilseier derfor at det blir reagert strengt mot slike lovbrot.

(©NPK)

Tobias Svendsen i samtale med Molde-manager Ole Gunnar Solskjær i fjor haust.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...