Møre

Hopp: Austerrikarar og tyskarar ladar opp på Lillehammer

Både dei austerrikske og tyske hopparane har lagt treningsleiren sin til Lillehammer etter at verdscuprennet kommande helg i tyske Titisee-Neustadt vart avlyst.

Det sterke tyske hopplandslaget har valt Lysgårdsbakken som base når dei fleste bakkane elles i Sentral-Europa er utan snø. Også det tyske kombinertlandslaget skal trene på Lillehammer denne veka.

Austerrikarane under landslagssjef Andreas Felder har ikkje hatt nokon god start på hoppsesongen. Stefan Krafts 5.-plass frå Nizjnij Tagil i helga er beste plassering. Kraft vart dessutan best av dei austerrikske hopparane med 10.-plass i eitt av renna i finske Ruka.

Mens lagkameratane trenar på norsk snø før rennet til neste helg i sveitsiske Engelberg, har veteranen Gregor Schlierenzauer valt å ta ein pause frå hoppinga for å vere klar til den tysk-austerrikske hoppveka som startar i Oberstdorf 29. desember.

Det er assistenttrenar Florian Liegl som skal vere saman med hopparen som har vunne 53 verdscupsigrar i karrieren.

Schlierenzauers siste sigar kom i Lysgårdsbakken i 6. desember i 2014, men 28-åringen har slite med skadar dei siste sesongane.

(©NPK)

Gregor Schlierenzauer tar konkurransepause fram til den tysk-austerrikske hoppveka. Resten av det austerrikske laget trenar for tida på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...