Møre

Hovland håpar på jubileum

I 16 månader har Even Hovland stått stille på 24 landskampar. Laurdag kan han på nytt få sjansen med flagget på brystet og kvittera ut gullklokka.

- Det er jo ein milepæl i karrieren viss eg får min 25. kamp, men vi får venta og sjå korleis Lars (Lagerbäck) og resten av trenarteamet vel at vi skal starta laurdag, seier 29-åringen til NTB.

Skadane til Kristoffer Ajer og Tore Reginiussen, og det at Håvard Nordtveit må stå over kampen laurdag gjer at landslagssjefen blir tvinga til å bruka ein stopparduo som for han er heilt ny, i kampen mot Slovenia. Sigurd Rosted har vore først i køen bak dei nemnde, men rutine og relasjonar kan føra til at Hovland og Vegard Forren blir føretrekte. Dei var den mest brukte stopparduoen under Per-Mathias Høgmo.

- Vi har spelt mange kampar saman, både i Molde og på landslaget. Vi har vore med på både opp- og nedturar og har litt bagasje med oss som kan vera positivt, men Sigurd har vore med lenge no og har vel venta på denne moglegheita han òg, så vi får sjå kva dei bestemmer seg for, seier Hovland.

Han seier at det har vore drilla ulike konstellasjonar under trening.

- Dei var godt samspelte dei som har spelt i forsvaret den siste tida, så vi må bretta opp ermane. Uansett kven som måtte få moglegheita, handlar det om å stengja igjen og vinna kampen.

Forståeleg fråvær

Hovland og Forren debuterte begge under vinterturen til Thailand i 2012, der dei fekk den einaste omgangen sin saman under Egil «Drillo» Olsen. Under Høgmo danna dei stopparpar heile 11 gonger, mellom anna i den siste kampen hans som sjef.

Forren spelte ikkje førstelagsfotball den første tida etter at Lars Lagerbäck blei tilsett og er i troppen til svenskane for første gong no. Hovland starta to av Lagerbäcks tre første kampar som Noreg-sjef, men så blei det stille.

- Det var forståeleg. Eg var ferdig i Nürnberg i fjor sommar. Eg hamna i Sogndal og hadde ein dårleg haust både personleg og for laget sin del då vi rykte ned, seier han.

- Så fekk eg høve til å reisa til Trondheim og Rosenborg. Då måtte eg berre hiva meg rundt og ta imot. No har eg fått høve til å vera med her, og det høvet har eg tenkt å gripa.

Gulrot

Hovland ønskjer ikkje berre å vera ei nødløysing under denne samlinga.

- Sjølvsagt vil det vera kjekt om eg får den 25. kampen, men eg har lyst til å vera med endå lenger, og så lenge som mogleg. Eg håpar å prestera godt nok til å bli med i diskusjonen om å få bli med også når dei andre er tilbake, seier han til NTB.

- Det er vanskeleg med mange gode spelarar å konkurrera med, men eg tek dette som ei gulrot og held fram å jobba.

(©NPK)

Even Hovland (til v.) har vore langt bak i køen ei stund, men laurdag kan han gjera landslagscomeback og få gullklokka. Kanskje i spann med Vegard Forren (nummer to frå høgre), som har vore borte endå lenger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...