Møre

Idrettsleiar og trenar sikta for overgrep gjennom 30 år

Ein idrettsleiar og trenar i Hedmark skal ha misbrukt gutar seksuelt i 30 år og er sikta for ni overgrep, inkludert valdtektsforsøk.

Det var ein tidlegare utøvar som melde frå om at han hadde vorte utsett for overgrep av trenaren, melder NRK. Idrettsklubben sende derfor brev til politiet, og det vart sett i gang ei omfattande etterforsking. Politiet meiner å ha avdekt overgrep som strekker seg heilt tilbake til 80-talet.

Ifølgje NRK har politiet vore i kontakt med over 60 personar som dei meiner kunne ha vore utsette for overgrep.

Mannen er sikta for valdtektsforsøk, seksuell omgang med mindreårige, for å ha utnytta posisjonen og stillinga si, og for å ha prøvd å påverke vitne.

Ifølgje politiadvokat Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt skal hendingane ha skjedd både i samband med trening, konkurranse og privat samvær i inn- og utland. For enkelte av dei fornærma skal overgrepa ha skjedd fleire gonger.

- Totalt har vi oppretta ni saker som gjeld seksuelle overgrep eller forsøk på det. Men vi fryktar at det er ein del mørketal her, opplyser politiadvokaten til kanalen, og ber dei som kan ha vorte utsett for overgrep om å ta kontakt med politiet.

Mannen sin forsvarar Vegard Aaløkken fortel at klienten hans har tilstått nokre av forholda.

(©NPK)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...