Møre

Influensatoppen er nådd

Talet på influensasmitta nådde toppen i veke sju, og intensiteten ligg no på eit lågt nivå, opplyser Folkehelseinstituttet.

Overvakingsdata for veke 10 indikerer at førekomsten av influensa gjekk ned i alle regionar, bortsett frå i Nord-Noreg der nivået ligg stabilt, skriv Folkehelsinstituttet i sin rapport for veke 10.

- Influensautbrotet er på hell, skriv FHI i rapporten.

Talet på innlagde per veke er no på eit middels nivå. Det vil likevel vere mange influensasjuke i vekene som kjem, og Folkehelseinstituttet tilrår at personar i utsette grupper vaksinerer seg.

1,4 prosent av dei som oppsøkte lege i førre veke, vart diagnostiserte med influensaliknande sjukdom.

158 personar vart innlagde med influensa i førre veke. Alle tilfella dreidde seg om influensa A (H1N1). Dette er ein etterkommar av viruset som utgjorde pandemien i 2009 og då vart kalla svineinfluensa. Viruset har sidan sirkulert jamleg og blir no rekna som eit normalt sesonginfluensavirus.

Ifølgje FHI kan vinterferie i store delar av landet ha påverka tala for veke 8 og 9. Delen influensapositive gjekk ned frå 22,2 prosent til 16,5 prosent frå veke 9 til veke 10.

(©NPK)

Både talet på og delen influensapositive laboratorietestar gjekk litt ned førre veke.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...